NASCAR: Jövőre visszavonulhat Kurt Busch

NASCAR: Jövőre visszavonulhat Kurt Busch
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaKomoly esély van arra, hogy 2023-ban látjuk utoljára versenyezni Kurt Buscht.

A 2004-es Cup-bajnok csütörtökön a CBS Mornings magazinműsor vendégeként reklámozta a NASCAR vadonatúj, chicagói utcai versenyét.

A veterán pilóta ezen beszélgetés során hintette el, hogy jövőre végleg szögre akaszthatja a sisakját.

„Huszonhárom éve vagyok jelen a sportban és ez [a szervezet történetének első utcai futama] olyan lesz számomra, mint egy kisgyereknek a cukorkaboltban. Részese akarok lenni. Boldog vagyok, hogy esélyem nyílik jövőre is versenyezni a csapatnak utána pedig talán be is fejezem.”

A potenciális visszavonulását firtató kérdésekre viszont már nem akart konkrétabb választ adni.

Busch idén igazolt át a Michael Jordan és Denny Hamlin tulajdonában lévő 23XI Raninghez, mint az újonnan indított 45-ös Toyota pilótája.

Jelenleg az összetett tizennegyedik pozíciójában jegyzik, a Kansas Speedwayen aratott győzelme révén azonban már a rájátszásban tudhatja magát.

A 23XI bő egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy 2024-től Tyler Reddick is csatlakozni fog hozzájuk.A szerződést azért kötötték meg másfél évvel korában, hogy már most lecsapják a konkurens alakulatok kezéről a tehetséges, 26 éves kaliforniait.

Ennek kapcsán Hamlin elmondta, egyelőre nincs eldöntve, hogy a jelenleg a Richard Childress Racinget szolgáló Reddick valamelyik meglévő versenyzőjüket (Busch, Bubba Wallace) fogja váltani, vagy indítanak egy harmadik, teljes szezonos autót is.

Sajtóértesülések szerint Busch a visszavonulása után is maradni fog a 23XI-nél, méghozzá vezetőségi pozícióban.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy