IndyCar: Szó szerint pokoli hétvége vár a mezőnyre

IndyCar: Szó szerint pokoli hétvége vár a mezőnyre
credit: Chris Owens/Penske EntertainmenRendkívüli versenyhétvége elé néz az IndyCar mezőnye az Iowa Speedwayen.

A szezon egyetlen duplafordulójának kiemelt támogatója a Hy-Vee szupermarket-hálózat, amely rendesen odatette magát promóció terén.

A hatalmas reklámkampánynak hála már most elfogyott szinte az összes jegy, amiben nem csak a két verseny, de egyben a programsorozatot színesítő koncertek is nagy szerepet játszanak, lévén olyan szupersztárok fogják szórakoztatni a rajongókat, mint Tim McGraw, Gwen Stefani és Blake Shelton.

A csapatok számára azonban nem csupa móka és kacagás lesz az esemény.

Kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt két teljes értékű viadalt kell teljesíteni, az időjárási előrejelzések szerint ráadásul komoly esély van arra, hogy totálisan eltérő körülmények között.

Mindkét futam a délutáni órákban kapja meg a zöld zászlót, szombaton pedig egyenesen pokoli viszonyok várnak a mezőnyre.

Jelen állás szerint közel 40 Celsius fokban kell autóba ülniük, amely hőmérsékletnél jóval magasabbat fognak tapasztalni az aeroscreennek hála. Ha pedig még az eső is megérkezik, akkor nem csak meleggel, de a brutális páratartalommal is szembesülniük kell.

Az éjjeli órákban majdhogynem borítékolni lehet már a csapadékot, aminek révén vasárnapra búcsút mondhatnak a felgumizott íveknek. Pluszban pedig kb. 10-15 fokos hőmérséklet csökkenést is prognosztizálnak.

„Ez a hétvége minden kétséget kizáróan a legkeményebb lesz az IndyCar-versenyzés mostani érájában az aeroscreennel és a két teljes versennyel” – jelentette ki Conor Daly a Race Review Online-nak.

„Még egyáltalán nem használtuk a hűtőmellényt oválpályán, de szerintem most tenni fogunk egy próbát. Igyekszem felkészülni, minden nap rengeteg vizet iszom, igyekszem olyan hidratált lenni, amennyire csak lehetséges. Ennél többet viszont nem lehet csinálni. Az első futam után fogok venni egy jeges fürdőt, hátha segít. Maximális erőfeszítésbe telik, hogy ne csak túléljük a versenyt, de azért teljesítsünk is. Ha fizikailag gyengülni kezdesz, akkor az a versenyképességedre is hatással van. Óriási kihívás lesz. Ha valaki ennek az ellenkezőjét állítja, akkor a képedbe hazudik.”