Jövőre utcai pályán versenyez a NASCAR – Íme a vonalvezetés!

Jövőre utcai pályán versenyez a NASCAR – Íme a vonalvezetés!
credit: PixabayVadonatúj mérföldkőhöz érkezik el 2023-ban a NASCAR Cup Series.

Az amerikai stock-car versenyzés királykategóriája július 2-án, fennállása során először rendez futamot ideiglenes utcai pályán.

A viadalnak a várakozásoknak megfelelően Chicago ad otthont, amelynek belvárosában egy 2.2 mérföld hosszú, 12 kanyarból álló vonalvezetésen fognak egymásnak feszülni a mezőny autói.

A pálya többek érinti a Grant Parkot, valamint kilátás nyílik róla a Michigan-tóra is, míg a rajt-célvonal a világhírű, monumentális Buckingham szökőkútnál lesz.

A Cup mellett a hétvége során szerepet kap az IMSA is, amelynek futamát szombaton, vagyis július elsején bonyolítják le.

Azt egyelőre nem tudni, hogy sportautósok pontosan melyik szériájáról van szó.

A versenyek mellett nagyszabású koncertekkel is várják a nézőket.

„Akárcsak az LA Coliseumban rendezett Busch Light Clash esetében, ezúttal is megragadtuk a lehetőséget arra, hogy egy eddig példa nélküli elemmel bővítsük a versenynaptárat egy újabb nagyváros szívében” – mondta a NASCAR versenyzésért felelős alelnöke, Ben Kennedy a Chicagóban rendezett sajtótájékoztatón.

„Ez igazán ideális helyszín a NASCAR Cup Series valaha volt legelső utcai futamának. A Next Genek és az IMSA autói a Michigan-tó partján fognak száguldani Chicago belvárosában, ami egy valódi történelmi pillanat lesz a sportágunk számára.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>A NASCAR utcai futama elkaszálta Road Americát