IndyCar-tesztlehetőséget kap Tom Blomqvist

IndyCar-tesztlehetőséget kap Tom Blomqvist
credit: Meyer Shank RacingTom Blomqvist az idei szezonban csatlakozott a Meyer Shank Racing IMSA DPi-csapatához és rögtön első bevetésén egy Daytona 24 győzelemmel hálálta meg a belé fektetett bizalmat.

A 28 éves pilóta Oliver Jarvis, valamint az MSR IndyCar-duójának, Simon Pagenaud-nak és Helio Castronevesnek oldalán kaparintotta meg a legjobbnak járó, limitált kiadású Rolex-karórát.

Ezt követően Blomqvist szerzett két pole-t, az elmúlt öt fordulót pedig kivétel nélkül a dobogó második fokán zárta.

Mindennek révén jelenleg vezetik az IMSA SportsCar Championship összetettjét.

Teljesítményét látva Mike Shank úgy döntött, egy IndyCar-teszttel lepi meg pilótáját, amire az IMSA-szezont követően fog sor kerülni.

Tom eredetileg open-wheeles srác és már kifejezte érdeklődését az IndyCar iránt” – nyilatkozta a csapattulajdonos a RACER-nek.

„Nagymértékben felülmúlta azt, amit a sportautóban kértünk tőle. Szeretnénk megnézni őt egy Indy-gépben is, felmérve a benne rejlő potenciált.”

Blomqvist az európai formaautózás világában kezdte pályafutását. 2010-ben a Formula Renault UK bajnoka lett, négy évvel később pedig másodikként zárta az európai F3-at Esteban Ocon mögött és Max Verstappen előtt.

Shank ugyanakkor leszögezte, hogy egyelőre még nincs szó éles versenyzői ülésről.

Pagenaud jövőre is marad a gárdánál, a tervek szerint pedig Castronevesszel is hosszabbítani fognak.