NASCAR: Megvan a szezon 14. különböző győztese

NASCAR: Megvan a szezon 14. különböző győztese
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaVadonatúj győztessel gazdagodott a NASCAR Cup Series idei szezonja.

A New Hampshire Motor Speedwayen rendezett Ambetter 301 Christopher Bell sikerét hozta, aminek révén főkategóriás karrierje során másodszor látogathatott el a victory lane-re.

A Joe Gibbs Racing pilótája a 261. körben vette át a vezető pozíciót és innentől fogva megszakítás nélkül birtokolta is azt, végül pedig 5.439 másodperces előnyben haladt át a kockás zászló alatt a másodikként leintett Chase Elliotthoz viszonyítva.

Ennek köszönhetően Bell a 2022-es idény tizennegyedik győztes pilótája lett.

Az első hely automatikus bejutást is jelent a tizenhat fős rájátszásba.

Abban az esetben, ha ennél több versenyző nyer, akkor értelemszerűen az búcsúzik, akit közülük összetettben a legalacsonyabban jegyeznek.

Az alapszakaszból még hat forduló van hátra, így matematikailag akár ez a forgatókönyv is megvalósulhat.

Mint már említésre került, a második helyen a pontverseny élén álló Elliott zárt zsinórban negyedik top 2-es befutóját prezentálva.

A harmadik pozícióban Bubba Wallace végzett, de befért még a legjobb ötbe a pole-ból rajtolt, majd az első két szakaszt egyaránt megnyert Martin Truex Jr., valamint Kevin Harvick is.

A táv során nem maradtak el a csetepaték sem.

Féltávnál Austin Dillon egy csata hevében nekiment Brad Keselowskinak, amit utóbbi erőteljes ütközéssel torolt meg. Dillon kis híján el is vesztette uralmát az autója felett, de végül mindketten folytatni tudták a futamot.

Nem volt jó napja Kyle Buschnak sem, miután kétszer is sikerült teljesen egyedül megpördülnie.

A leglátványosabb incidens rögtön a negyedik körben borzolta a kedélyeket egy ötautós baleset formájában, ami véget is vetett többek közt Alex Bowman versenyének.

Külön figyelem hárult továbbá Denny Hamlinre és Ross Chastainre is, akik több alkalommal is egymásra találtak a pályán, de komolyabb incidens ezúttal nem történt köztük.

A Cup következő állomása július 24-én, a Pocono Racewayen lesz.