Felesége szerezte meg Tony Stewart csapatának legelső győzelmét

Felesége szerezte meg Tony Stewart csapatának legelső győzelmét
credit: NHRA MediaA Tony Stewart Racing idén tovább bővítette portfólióját és immár az amerikai drag-szakág csúcsservezeténél, a NHRA Camping World Drag Racing Seriesben is saját csapattal rendelkezik.

A gárda múlt hétvégén, a coloradói Morrisonban lévő Bandimere Speedwayen rendezett fordulón pedig máris megünnepelhette legelső királykategóriás, azaz Top Fuel győzelmét.

A döntő párbajban Leah Pruett 509.16 km/h-val teljesítette a 305 méteres távot, legyőzve a 2013-as bajnok Shawn Langdont.

A 34 éves pilótanő – aki civilben Stewart felesége – ezzel a tizedik diadalát aratta ezen a pályán.

„Ez a győzelem a mindent jelenti nekem” – nyilatkozta Pruett.

„Nekünk vannak a legjobb rajongóink az egész országban! Imádom ezt a pályát, a kedvencem. Próbáltam egész hétvégén félretenni az érzelmeimet és csak végezni a munkámat, de most már nyugodtan szabadon engedhetem az összes feszültséget! A csapat minden tagja lenyűgöző volt. Megmondtam a srácoknak, hogy el fog jönni ez a nap és nem is lehetnék büszkébb, hogy végül pontosan itt sikerült megcsinálni. Köszönöm, Bandimere!

Stewart érthetően szintén nagyon boldog volt.

„Ez az a pálya, amit Leah mindig bekarikáz a naptárában. Ezt szereti a legjobban és erről beszél a legtöbbet. A világot jelenti számára – és persze a TSR-nek is -, hogy itt szerezhette meg első győzelmét a csapatunk színeiben.”