Mario Andretti: Ha elutasít az F1, az karrierem legrosszabb pillanata lenne

Mario Andretti: Az F1 elutasítása karrierem legrosszabb pillanata lenne
credit: Penske Entertainment/Chris OwensMég mindig nem született hivatalos döntés arról, hogy az FIA jóváhagyja-e Andrettiék csapatának Formula-1-es nevezését 2024-re.

A helyzet bő fél éve húzódik, miközben a világbajnoki sorozat jelenlegi alakulatainak többsége élesen ellenzi az amerikaiak belépését.

Mindennek kapcsán Michael Andretti a minap már egyenesen sznob „európai klubnak” minősítette az F1-et.

„Amennyire csak lehet megnehezítik a dogunkat” – idézi Mario Andretti szavait a The Race.

„Nem tudom elhinni, hogy ennyire bonyolult ez a folyamat. Rá kell jönniük, milyen komolyak, eltökéltek vagyunk. Hosszú távon kötelezzük el magunkat a befektetéseink által.”

Az élő legenda már-már könyörgőre fogta:

„Kérem, vegyenek bennünket komolyan. Ez az, amit csinálunk és szeretünk. Egész eddigi profi karrierünk során ezzel foglalkoztunk, hol van akkor a probléma? Ott akarunk lenni a rajtrácson 2024-ben.”

Idősebb Andretti leszögezte, továbbra is minden áldott nap az F1-es projekten dolgoznak.

A gárda európai főhadiszállással működne, de az USA-ból irányítanák. Egyik pilótájuk biztosan Colton Herta lenne, míg a másik autóba egy tapasztalt Formula 1-est szánnának.

A jelenlegi mezőnyből nyíltan csak a McLaren-vezér – egyben Michael Andretti üzlettársa és jó barátja -, Zak Brown biztosította támogatását Andrettiék irányába.

Rajta kívül még az Alpine állt ki mellettük, ami szintén nem meglepő, lévén a csapatuk motorpartnere a Renault lenne.

A többiek viszont ellenségesek.

„Úgy tűnik, hogy beszélhetsz a csapatfőnökökkel, egyezségre juthatsz, aztán hirtelen a helyzet megfordul” – folytatta Mario.

„Nem igazán tiszta, hol is van a tényleges ellenállás. Én azt mondanám, hogy a csapatok és a Liberty-oldal a igazi gond. Motorsportban eltöltött életem legnagyobb csalódása lenne, ha kizárnának bennünket valamiből, amit szeretünk, amit már eddig is csináltunk és amiért élünk. Ha elutasítanak, akkor az karrierem legrosszabb pillanata lesz.”