IndyCar: Palou boldog, de fogalma sincs, hogy mi lesz vele

IndyCar: Palou boldog, de fogalma sincs, hogy mi lesz vele
credit:Penske Entertainment/Chris OwensAz IndyCar három év után, ezen a hétvégén hajt pályára először Toronto utcáin.

A figyelem középpontjában azonban kétségkívül az utóbbi időszak legnagyobb botrányának főszereplője, Alex Palou áll.

A regnáló bajnokot foglalkoztató Chip Ganassi Racing kedden jelentette be, hogy él az opciós jogával 2023-ra, pár órával később viszont a spanyol pilóta a közösségi médiában közölte, hogy nem kívánja jövőre is folytatni a csapattal.

Ezt személyes okokkal magyarázta, továbbá nemtetszését fejezte ki azt illetően is, hogy a CGR közleményében olyan szavakat idéztek tőle, amelyeket ő sosem mondott és nem is hagyott jóvá.

Ezzel párhuzamosan a McLaren leránotta a leplet arról, hogy Palou már aláírt hozzájuk a következtő idénytől, azt viszont nem hozták nyilvánosságra, hogy melyik szériába szánják. Annyi viszont bizonyos, hogy tesztlehetőséget fog kapni a tavalyi F1-es autóval zajló programban.

Ganassiék viszont továbbra is állítják, hogy a 25 éves tehetség jövőre is az ő pilótájuk lesz.

A sztori jelenleg a dörzsölt jogászok kezében van.

A történtek ellenére Palou-t továbbra is versenyezteti a CGR, ő pedig biztos abban, hogy a helyzet nem lesz hatással a teljesítményére.

„Nyilvánvalóan ez nem egy ideális szituáció, különösen az autóm körül dolgozó gárda tagjainak” – nyilatkozta a Honda indy Torontót megelőző, pénteki sajtóeseményen.

„Számomra viszont rendben van. Én egy harcos vagyok és ez sem fog megállítani. Ha az emberek azt hiszik, hogy mindez hatással lesz rám a pályán, akkor nem ismernek. Rendben vannak a dolgok a csapaton belül, mindenki támogat bennünket. Tudom, hogy a média mennyire érdeklődik a téma iránt ezen a hétvégén és ezt totálisan meg is értem, de mi nem fogjuk kommentálni. Nem áll szándékomban beszélni a szerződéseimről. Azért vagyunk itt, hogy győzzünk, mert van egy bajnoki cím, amit közösen meg akarunk szerezni.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte miként fog megoldódni a dolog, Palou ennyit válaszolt:

„Őszintén? Ötletem sincs. Még sosem voltam ilyen helyzetben, úgyhogy tényleg fogalmam sincs. Ismerem Chip Ganassit, ahogyan mindenki mást is a környezetemben, plusz saját magamat. Mindannyian profik vagyunk, ugyanazt akarjuk elérni, ami a győzelem. Ennyi.”

A McLarennel való megállapodását sem tekinti viszont problémásnak.

„Teljes mértékben bízom a körülöttem lévő emberekben.”

Korábban felmerültek olyan pletykák, hogy Palou-t már Torontóban sem ülteti autóba a Chip Ganassi Racing, inkább fizetett szabadságra küldi.

A hírek szerint ezt valóban fontolgatta az alakulat, de végül mégis vele folytatják. Legalábbis ezen a hétvégén.

A későbbiek kapcsán a CGR sajtószóvivője ennyit mondott az Indy Starnak:

„Legjobb tudomásom szerint Alex maradni fog a 10-esben, de a helyzet villámgyorsan, szinte óráról órára változik.”

Palou viszont állítja, hogy vele ilyesmiről nem is tárgyaltak.

„Csak annyit mondhatok, hogy még mindig szuper boldognak érzem magam ott, ahol most vagyok. Ugyanannyira elkötelezett vagyok annak irányába, hogy megnyerjük a bajnoki címet. mint a szezon legelső futamán. Boldog vagyok a csapattal, az autón dolgozókkal, a csapattársaimmal és mindennel. Semmi sem változott, nem a pénzről, vagy hasonlókról van szó, pusztán a bajnoki címről.”