IndyCar: Power irigyli a fiatalok F1-es lehetőségeit

IndyCar: Power irigyli a fiatalok F1-es lehetőségeit
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiEgy év leforgása alatt már három IndyCar-versenyző került be a McLaren F1-es programjába.

Az Arrow McLaren SP-t szolgáló Pato O’Ward tavaly decemberben tesztelhette az MCL35M-et Abu Dhabiban, pár nappal ezelőtt pedig már az Andretti Autosportnak vezető Colton Herta vihette pályára ugyanezt a gépet Portimaón.

A minap pedig Alex Palou is csatlakozott a projekthez, méghozzá elég botrányos körülmények között.

A regnáló bajnokot leszerződtette a McLaren, emellett viszont jelenlegi munkaadója, a Chip Ganassi Racing is bejelentette, hogy élni kíván a jövő évre vonatkozó opciós jogával.

Külön érdekesség ráadásul, hogy Palou kapcsán azt sem tudni, melyik szériába szánják őt a wokingiak. Mindössze annyit közöltek, hogy O’Wardhoz és Hertához hasonlóan őt is beveszik a 2021-es autóval zajló tesztprogramba.

A végső szót azonban minden jel szerint a jogászok fogják kimondani, miután eldől, hogy a spanyol egyáltalán kinek is pilótája.

A szerződések mibenléte kapcsán nagyon kevés információ áll rendelkezésre, ebből adódóan pedig rengeteg pletyka kapott szárnyra Palou döntésének okát firtatva.

Az egyik leginkább elterjedt infó szerint a 25 éves tehetség nincs megelégedve a fizetésével, ami – noha bajnoki címet szerzett – semmit sem változott azóta, hogy Ganassiék leigazolták 2020 végén. Emelésről pedig hallani sem akarnak.
BŐVEBBEN:

>>>>>Óriási IndyCar-botrány: A McLaren leigazolta Palou-t pár órával azután, hogy a CGR bejelentette 2023-ra


A McLaren azonban nem csak jóval több pénzt kínált neki, de egyben a már említett F1-es lehetőséget is.

Ráadásul Hertával és O’Warddal ellentétben neki már meg is van a kellő szuperlicenc-pontja.

Az F1 kapcsán a Team Penske veteránja, Will Power elárulta, hogy teljes mértékben megérti Palou átigazolási szándékát.

„Bárcsak már akkor is lett volna az IndyCarban egy Zak Brown, amikor én megérkeztem ide, mivel így nekem is lett volna esélyem a Formula 1-re” – nyilatkozta a 2014-es bajnok, egyben a 2018-as Indy 500 győztese az IndyCar torontói futamát megelőzően.

„Szerintem fantasztikus, hogy van egy olyan csapat az IndyCarban, mint a McLaren. Nagyszerű ez maga a széria, valamint nyilván a fiatal srácok számára is. Teljesen biztos vagyok abban, hogy az F1 miatt akar Palou odamenni. Őszintén szólva nem hibáztatom őt ezért, mert én magam is ezt tenném a helyében. Ha van esélyed arra, hogy az F1-ben versenyezz, pláne most, amikor ennyire szárnyal, akkor naná, hogy ott akarsz lenni. Gondoljunk arra, hogy milyen széleskörű a McLaren: Formula E, Formula 1, sportautók…. Egy nagyon jó szervezet, rendkívüli a részesének lenni.”

A Palou-botrány kapcsán viszont úgy véli, a helyzet hátráltathatja a címvédésért folytatott harcát.

„Szerintem ez egész évben elterelte a figyelmüket, mivel a dolgok már egy ideje zajlanak a háttérben. Nem éppen ideális ez, ha épp a bajnoki címért harcolsz a csapatnál. Határozottan nem az. Én még soha nem láttam ilyen mértékű, szerződéseket érintő konfliktust az IndyCaban.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy