Ganassi megerősítette, hogy Palou versenyezni fog Torontóban

Ganassi megerősítette, hogy Palou versenyezni fog Torontóban
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz elmúlt két napban számos olyan pletyka látott napvilágot, hogy a Chip Ganassi Racing már nem engedi autóba ülni a most hétvégi, kanadai versenyen Alex Palou-t.

A csapat azonban helyi idő szerint csütörtök délután cáfolta ezen híreszteléseket és leszögezték, hogy a Honda Indy Torontón is a spanyol fogja vezetni a 10-es számú Dallara-Hondát.

A RACER ugyanakkor úgy tudja, a gárda valóban vizsgálta a helyettesítésének lehetőségét, de végül az a döntés született, hogy – egyelőre – vele folytatják.

A regnáló IndyCar-bajnok jövőjét illetően jelenleg is rengeteg a kérdőjel és az sem kizárt, hogy a végső szót a bíróságon fogják kimondani.

Mint ismeretes, a pilóta kapcsán a CGR kedden hivatalosan bejelentette, hogy élnek opciós jogukkal, aminek értelmében 2023-ban is a csapatnak fog vezetni.

Néhány órával később viszont Palou is megszólalt, mondván már korábban közölte jelenlegi munkaadójával, hogy az idei szezon végén távozni kíván „személyes okokra” hivatkozva. Ezzel párhuzamosan azt is kijelentette, hogy a gárda által kiadott sajtóközleményben olyan szavakat idéztek tőle, amiket ő soha nem mondott és nem is hagyott jóvá.

Szinte ezzel egyidőben a McLaren lerántotta a lepet arról, hogy leszerződtették Palou-t, azt viszont nem közölték, hogy melyik szériában kívánják versenyeztetni. Mindössze annyit tudni, hogy Pato O’Wardhoz és Colton Hertához hasonlóan ő is lehetőséget kap a tavalyi F1-es autóval zajló tesztprogramban.

Ganassi ugyanakkor köti az ebet a karóhoz, hogy a 25 éves tehetség a következő idényben is őket fogja szogálni.

A helyzetet pedig még tovább bonyolítja, hogy meg nem erősített hírek szerint a CGR-nek nem csak 2023-ra, de még 2024-re is opciós joga van rá.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Óriási IndyCar-botrány: A McLaren leigazolta Palou-t pár órával azután, hogy a CGR bejelentette 2023-ra