„Zak Brown és Ganassi meccselje le az oktagonban” – Így reagáltak a versenyzők a Palou/McLaren/CGR botrányra

“Zak Brown és Ganassi meccselje le az oktagonban” – Így reagáltak a versenyzők a Palou/McLaren/CGR botrányra
credit: Penske EntertainmentAz utóbbi időszak legnagyobb botránya kezd kibontakozni az IndyCarban.

Mint arról az USAracing részletesen beszámolt, a Chip Ganassi Racing kedden délután jelentette be, hogy él az opciós jogával, aminek értelmében 2023 végéig megtartja Alex Palou-t.

Néhány órával később a regnáló bajnok viszont kijelentette, hogy ő maga erről csak a médiából értesült és még a CGR közleményében neki tulajdonított idézet is hamis volt.

Ezzel párhuzamosan a McLaren hivatalosan lerántotta a leplet arról, hogy Palou velük folytatja, azt viszont nem fedték fel, hogy melyik szériában.

Annyit azonban elárultak, hogy a spanyolt is beveszik a 2021-es autóval zajló tesztprogramba, amelynek többek között Pato O’Ward és Colton Herta is a tagja.

A labda jelenleg az ügyvédek térfelén pattog, annyi viszont bizonyos, hogy Ganassinak esze ágában sincs elengedni Palou-t.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Óriási IndyCar-botrány: A McLaren leigazolta Palou-t pár órával azután, hogy a CGR bejelentette 2023-ra


A finoman szólva is felkavaró helyzetet a versenyzők a maguk módján rögtön le is reagálták.

Az alábbiakban ebből szemezgetünk:


„Élek a lehetőséggel, hogy az éjszakát golfozással töltsem a 45-ös csapatával” – írta Jack Harvey ugyanazt a szófordulatot használva, mint amivel Ganassi bejelentette az opciós jogát.Sage Karam rettenetesen élvezi a felpörgő holtszezont:Josef Newgarden még nála is jobban:Romain Grosjean ironikusra vette a figurát: „Annyira jó látni, hogy egyre több IndyCar-versenyző kap esélyt arra, hogy kipróbáljon egy F1-es autót.”Conor Daly arról érdeklődik, hogy van-e már a McLarennek motorcsónak-versenycsapata is.Austin Cindric pedig máris üzleti lehetőséget szimatol és egy Chip Ganassi vs. Zak Brown -természetesen fizetős – ketrecharc-meccsben látja a megoldást, ahol a győztes mindent visz.