Saját bajnokságot alapít Kyle Larson

Saját bajnokságot alapít Kyle Larson
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaVadonatúj kihívások elé néz Kyle Larson.

A 2021-es NASCAR Cup szezon legjobbja közismerte

n rajong a dirt-versenyekért, amit jól példáz, hogy szabadidejében, hétköznaponként rendszeresen méreti meg magát az USA regionális pályáin midgettel, sprint carral és late modellel egyaránt.

A kaliforniai pilóta ezen szenvedélye előtt hódolva összebútorozott sógorával, a háromszoros World of Outlaws bajnokkal, Brad Sweettel hogy megalapításák a High Limit Sprint Car Seriest.

A 2023-ban rajtoló széria tizenkét fordulóból áll majd, vonzereje pedig a szakágon belül kiemelten magasnak számító pénzdíjakban fog rejleni.

Larson korábban már többször is hangot adott annak, hogy nagyon igazságtalannak tartja a tendenciát, miszerint a dirt-viadalok nevezési költségei meredeken ívelnek felfelé, a díjazás viszont évek óta stagnál.

A WoO átlagosan 10.000 dollárral honorál egy-egy győzelmet, ezzel szemben viszont a HLSCS bő 23.000-rel kecsegtet. Két kiemelt futamon pedig egyenesen 50.000 dollár lesz a nyertes jutalma.

A majdani bajnok markát további 120.000 dollár fogja ütni.

Az ehhez szükséges anyagi hátteret a regionális versenyekre szakosodott stream-szolgáltató, a FloRacing révén teremthetik elő, amely a komplett idény közvetítési jogát megvásárolta.

A másik lényeges cél, hogy megszerezzék a sportág legnagyobb neveit is, ezzel presztizst adva a bajnokságnak, ami elengedhetetlen a promócióhoz és a további szponzorok bevonzásához, valamint a népszerűség növeléséhez.

„Szerintem képesek leszünk arra, hogy az ország legjobb versenyzőit gyűjtsük össze a legtöbb fordulóra, ami igazán különlegessé teheti a szériánkat” – nyilatkozta Larson a The Athleticnek.

„A világ legnagyobb sprint car pilótáit nézheted tizenkét éjszakán át, a hét közepén.”

A futamokon természetesen maga Larson és Sweet is elindul majd.

A HLSCS már idén bemutatkozik egy rendkívüli gálaversennyel.

A High Limit Open augusztus 16-án, a Lincoln Park Speedwayen kapja meg a zöld zászlót, a fődíj pedig 22.022 dollár lesz.