NASCAR: Tyler Reddick aláírt a 23XI Racinghez!

NASCAR: Tyler Reddick aláírt a 23XI Racinghez!
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaDerült égből villámcsapásként nevezte meg a 23XI Racing vadonatúj versenyzőjét Tyler Reddick személyében.

A jelenleg a Richard Childress Racinget szolgáló pilóta a 2024-es szezontól csatlakozik majd a csapat, valamint a Toyota családjához.

„Szinte példa nélkülinek számít, hogy már egy évvel korábban bejelentjük Tylert, de ő az a versenyző, akit igazán akarunk és nem szerettük volna elszalasztani a lehetőséget” – idézi a 23XI sajtóközleménye a gárda elnökét, Steve Laulettát.

„Azzal, hogy most ezt nyilvánosságra hoztuk, a csapatunknak bőven marad ideje felkészülni üzleti szempontból is, mivel potenciális új érdeklődőkre számítunk, emellett pedig a jelenlegi partnereink is elkötelezettek felénk.”

Reddick 2018-ban és 2019-ben lett a NASCAR Xfinity Series bajnoka, idén július 3-án, Road Americán pedig megszerezte Cup-karrierje legelső győzelmét.

A 26 éves kaliforniait a hírek szerint már több nagy csapat is radarjára tűzte, így nem meglepő, hogy a 23XI a lehető leghamarabb lecsapott rá.

„Tyler az egyik legkeresettebb fiatal pilóta, aki mindenhol versenyképesnek bizonyult, ahol csak megjelent” – mondta a gárda társtulajdonosa, Denny Hamlin.

„A pályán mutatott teljesítménye önmagáért beszél és 2024-től remekül ki fogja egészíteni a csapatunkat. Sokat fejlődtünk, növekedtünk az első futamunk óta. Azzal, hogy leigazoltuk Tylert, újabb nagyszerű lépést tettünk afelé, hogy az elkövetkezendő években is versenyképesek maradjunk.”

A hírre reagálva az RCR is kiadott egy rövid, de annál velősebb közleményt:

„Büszkék vagyunk arra a sikerre, amit Tyler Reddick elért a Richard Childress Racingnél. A 2022-es és 2023-as bajnoki címre fogunk összpontosítani, jóllehet ennek a bejelentésnek az időzítése nem is jöhetett volna rosszabbkor.”

A 23XI Racinget 2020 őszén hozta tető alá Hamlin és Michael Jordan.

Debütáló, 2021-es szezonjukat még csak egyetlen autóval, a Bubba Wallace által vezetett 23-assal teljesítették, októberben pedig Talladegán megszerezték első győzelmüket.

Idén már két Toyotával képviseltetik magukat a pályán, miután hadrendbe állították a 45-öst is a veterán Kurt Busch-sal a volán mögött.

A 23XI már több utalást is tett arra, hogy szeretnék háromautósra bővíteni felállásukat.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy Reddick egy újabb géppel kap lehetőséget, vagy valamelyik jelenlegi pilótától fognak megválni.