Chastain elérte Hamlin béketűrésének határát – A rájátszásban indulhat az igazi a balhé?

Chastain elérte Hamlin béketűrésének határát – A rájátszásban indulhat az igazi a balhé?Denny Hamlin és Ross Chastain nem barátkozik.

Az Atlanta Motor Speedwayen vasárnap történtek után pedig kettejük viszonya minden valószínűség szerint még jó ideig változatlan marad. Sőt.

A Trackhouse Racing versenyzője még június elején, Gatewayen matricázta fel a falra Hamlint, aminek következtében a Joe Gibbs Racing veteránjának sorsa meg is pecsételődött.

Több extra kiállást is meg kellett ejtenie az autóján keletkezett károk miatt, végül pedig tizenegy kör hátrányban zárt csak.

Hamlinnek az incidens után már nem volt vesztenivalója és leterelte a pályáról Chastaint, amikor ő épp lekörözni akarta.

A “dinnyék ura” ezután sem nyugodott és a második szakaszban már Chase Elliottot forgatta ki.

A Hendrick Motorsports-os sem hagyta ezt annyiban és nem sokkal később direkt koccolta az 1-es számú Chevyt, hamarosan pedig már Hamlin is ráhúzott újra.

Ekkor a versenyirányítás megelégelte a dolgot és rádión közölte a JGR-essel, hogy most már elég.


Ezzel nem is annyira burkoltan arra utaltak, hogy még egy ilyen manőver és kiintik a futamból.

Chastain töredelmesen bocsánatot kért, ami azonban nem mindenkit hatott meg.

Dale Earnhardt Jr. egyenesen „gúnyosnak” minősítette, Hamlin pedig nemes egyszerűséggsel megfenyegette:

„Akkor fogom megtenni, amikor a legkevésbé számít rá” – mondta annak kapcsán, hogy vissza fogja-e fizetni a történteket Chastainnek.

“Csak akkor van értelme [a megtorlásnak], amikor igazán számít és tétje van. Az egy igazán jelentőségteljes nap lesz.”

A gatewayi balhé óta eltelt hetekben lenyugodni látszottak a kedélyek.

Elérkezett viszont Atlanta.

A verseny 91. körében Chastain eltalálta Truex Jr.-t, amivel beindult a láncreakció hét további pilótát magával rántva.„Megint csak Ross Chastain áldozatai lettünk” – nyilatkozta Austin Dillon.

Chastain nem nyugodott és a harmadik szakaszban ismét megtalálta magának Hamlint.

A top 10-ben haladva a pálya alsóbb részén megpróbált manőverezni és végül kiforgatta a 11-es Toyotát.

„El fogom magyarázni Hamlinnek” – nyilatkozta a trackhouse-os a verseny után, körbevéve a NASCAR biztonsági embereivel.

„Sérült volt az autóm és túlbecsültem azt, hogy milyen gyorsan tudok menni a kanyarban, aminek következtében nekimentem. A mostani eset más [mint a gatewayi], mivel pocsék állapotban volt a kocsim. Teljes mértékben vállalom a felelősséget. Belerohantam, de tényleg rengeteg problémával kellett megküzdenem. Emiatt nem is tudtam úgy használni a gázpedált, mint korábban. Felemeltem, de nem volt elég. A történtek össze sem hasonlíthatóak a korábbiakkal.”

Hamlin az incidens után egy újabb baleset részesévé vált, ezúttal Christopher Bell és Joey Logano közreműködésével, így csak a huszonötödikként zárt körhátrányban.

Haragja viszont továbbra is – az egyébként másodikként leintett – Chastainre összpontosult.

A verseny után lóhalálában tartott sajtótájékoztatója során feltették számára a nagy kérdést, miszerint ennyire agresszív vezetési stílussal, ezzel együtt számos más pilótát magára haragítva, Rossnak van-e esélye behúzni a bajnoki címet.

„Nem tudom” – válaszolta Hamlin.

„Mindenkinek megvan a maga tolerancia-szintje. Tudjátok srácok, az enyém már elérte a csúcspontot.”

Egy biztos, a 41 éves veterán az eddigieknél is jobban akar törleszteni.

„Végül minden megoldódik. Első alkalommal is közöltem az álláspontom és semmi sem változott azóta. Versenyzőként te hozod meg a döntéseket, végül pedig meg is kell fizetned értük. Akármi is történik a jövőben, úgy lesz. Az év hátralévő részében nagyon keményen fogunk versenyezni egymással.”

Hamlin és Chastain két-két győzelemmel már egyaránt a szezon utolsó tíz futamát magában foglaló rájátszás mezőnyében tudhatja magát.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Drámai befutó Atlantában, tovább élesedik a Hamlin-Chastain viszály