NASCAR: Végtelenül unalmas „superspeedway”-hajrában nyert Hill Atlantán

NASCAR: Végtelenül unalmas “superspeedway”-hajrában nyert Hill Atlantán
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaEseménytelen vonatozással zajlott le a NASCAR Xfintiy Series futamának hajrája.

Az Alsco Uniforms 250 a superspeedway-stílusúra átalakított Atlanta Motor Speedway idei második versenye volt, túlzottan sok izgalmat azonban nem tartogatott.

A leintést megelőző bő tíz körben lényegében semmi változás nem történt az élmezőnyt tekintve, aminek nyolc tagja csak az utolsó másfél mérföldön kezdett helyezkedésbe, ebből adódóan pedig már nem is maradt idő egy izgalmas befutóra.

Elsőként Austin Hill látta meg a kockás zászlót, megszerezve ezzel idei – és egyben teljes eddig nemzeti másodosztályú karrierje – második győzelmét.

A Richard Childress Racing pilótája összesen 73 kört töltött az élen, ebből 62-t egyhuzamban teljesített egészen a leintésig.

Hill számára csak még különlegesebbé tette a sikert, hogy most először tudott diadalmaskodni hazai pályán.

Másodikként Josh Berry zárt, de befért még a top 5-ben Ryan Truex, Tyler Reddick és a címvédő Daniel Hemric is.

A versenynek megvoltak a maga nagy vesztesei is.

A hat nappal ezelőtt magát Kyle Larsont legyőző Ty Gibbs 68 körrel a vége előtt volt kénytelen feladni a futamot.

A JGR tehetsége az első helyért harcolt Riley Herbsttel. Utóbbit meglökete Truex, aminek hatására nekiment Gibbsnek és a falba is küldte.

Ironikus módon mind Herbst, mind pedig Gibbs autója szinte teljesen megegyezett a Monster szponzorációja révén. Az energiaitalosok azonban nagy valószínűség szerint nem teljesen ilyen reklámban reménykedtek.

A márciusi atlantai fordulót megnyerte, 19 éves pilóta ennek révén csak a 35.-ként zárt.Az összetettet vezető AJ Allmendinger a tizedik pozíciót kaparintotta meg, miután két környi hátrányt is le kellett dolgoznia köszönhetően egy rosszul rögzített keréknek és az emiatt beiktatott, rendkívüli kiállásának.

Az Alpha Prime Racing részidős pilótája, Sage Karam felett sem akar összeállni a szerencsés csillagzat.

A 27 éves pennsylvaniai motorhiba következtében csak 23 kört tudott megtenni, aminek révén a legutolsó helyen rangsorolták.

Múlt héten pontosan ő volt az, akit Noah Gragson dühében kiforgatott, tömegbalesetet előidézve. Ezen láncreakció – amit pontlevonással és pénzbírsággal szankcionáltak – Brandon Brownt is magával rántotta csúnyán megrongálva a 68-as Chevyjét.

Az autót Atlantára sikerült újraépíteni, Brown viszont – ezúttal defekt miatt – újfent megtörte.

Hasonlóképpen pocsék napja lett Sam Mayernek is, miután a Jeffrey Earnhardttal történt kontaktja után végleg kiállni kényszerült.

Az első szakaszt Josh Berry, míg a másodikat Hill nyerte.