Ismét NASCAR-történelmet írt Hailie Deegan

Ismét NASCAR-történelmet írt Hailie Deegan
credit: Kyle Rivas/Getty/NASCAR MediaIdei legjobb eredményét könyvelhette el szombaton Hailie Deegan a NASCAR Truck Seriesben.

A David Gilliland Racing 20 éves versenyzője a 28. pozícióból kezdhette meg a Mid-Ohio Sports Car Course 2.258 mérföld hosszú, 13 kanyarból álló vonalvezetésén lebonyolított O’Reilly Auto Parts 150-et, végül pedig a tizedikként látta meg a kockás zászlót.

Deegan ezzel az első nő lett a bajnokság történetében, aki road-pályán a legjobb tízben tudott zárni, továbbá akinek neve mellett egynél több top 10-es befutó is szerepel.

A NASCAR teljes nemzeti porondját (Trucks, Xfinity, Cup Series) tekintve pedig egészen 28 évet kell visszautazni az időben ahhoz, hogy felleljük az őt megelőző utolsó olyan hölgyet, aki top 10-ben fejezett be egy road-futamot.

A Busch Series (a mai Xfinity) 1994-es, Watkins Glen-i fordulóján Shawna Robinson vitte célba tizedikként a Ferree Racing 46-os Chevyjét.

Eddigi abszolút legjobbját Deegan tavaly, a World Wide Technology Raceway 1.25 mérföldes oválján produkálta a hetedik hellyel.

Ez szintén mérföldkőnek számított a széria történetében, hiszen rajta kívül még egyetlen női versenyzőnek sem sikerült a legjobb tíz között zárnia olyan futamon, amit nem superspeedwayen rendeztek.

Deegan második szezonját teljesíti a NASCAR nemzeti harmadosztályában.

Jelen befutóra már nagy szüksége is volt, hiszen az év eddigi részében csapás csapás hátán érte.

Vétett vezetői hibákat, de még ennél is többször keveredett önhibáján kívül balesetbe, az Atlanta Motor Speedwayen kis híján megfulladt az autójában, emellett pedig egy őrült rajongó zaklatásával is meg kell birkóznia.

Mindennek révén az eddigi tizenöt versenyből csak hármat zárt a legjobb tizenöt között, összetettben pedig mindössze a 22.-ként jegyzik.