HIVATALOS: Herta hétfőn megejti első F1-es tesztjét a McLarennel

HIVATALOS: Herta holnap megejti első F1-es tesztjét a McLarennel
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleA McLaren hivatalosan megerősítette, hogy Colton Herta is részt vesz a jövő héten Portimaón rendezendő, tavalyi autóval zajló teszten.

Ennek értelmében a 22 éves amerikai július 11-12-én viheti pályára a csapat MCL35M jelzésű autóját.

A hétszeres IndyCar-futamgyőztes idén márciusban szerződött le erre a programra a wokingiakhoz, Zak Brown azonban többször kijelentette, hogy komolyabb folytatása is lehet a dolognak.

Herta már gyakorolt a McLaren Technology Centre szimulátorában, ezzel párhuzamosan pedig az üléspróbán is túlesett.

A kaliforniai versenyző hétfőn és kedden fog körözni, teljesen egyedül.

Szerdán már a gárda fejlesztő-pilótája, Will Stevens veszi át a volánt.

„Ahogyan már korábban mondtuk, a Coltonnal kötött megállapodás az, hogy esélyt adunk neki egy Formula 1-es autóban, hogy megmutassa, mire is képes” – nyilatkozta az Autosportnak Andreas Seidl.

„Most lehetőségünk van rá, hogy egyéves autóval körözzünk. A teszt célja az, hogy megnézzük miként teljesít. Mint tudják, idén két szabadedzésen is fiatal versenyzőt kell indítanunk. Miután az összes jelölttel teszteltünk, akiknek lehetőséget akarunk adni a TPC-programban, el fogjuk dönteni, végül kivel bonyolítjuk le ezeket a gyakorlásokat.”

A RACER információi szerint Herta akár további teszteken is lehetőséget kaphat, de erről csak a nyári szünet után döntenek.

Zak Brownék ezidő alatt azt is meg akarják vizsgálni, hogy többek közt miként áll Pato O’Wardhoz viszonyítva, aki tavaly decemberben, Abu Dhabiban már pályára vihette a 2021-es gépet.

Az Arrow McLaren SP-t szolgáló mexikói jelenleg az IndyCar összetettjének ötödik pozícióját foglalja el, míg az Andretti Autosportnak vezető Hertát a tizedikként jegyzik.

Az elmúlt kilenc futamon mindketten egy-egy pole-t és győzelmet arattak, O’Wardnak azonban emellett még van egy második helye is az Indianapolis 500-ról.