Nehezebben megy Kyle Busch szponzorációjának megoldása, mint a JGR hitte

Nehezebben megy Kyle Busch szponzorációjának megoldása, mint a JGR hitte
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaA Joe Gibbs Racing 2023-as versenyzői felállását tekintve egy kérdés végére már pont került azzal, hogy Martin Truex Jr. úgy döntött, egy évig még biztosan marad a gárda kötelékében.

Kyle Busch jövője azonban a levegőben lóg, miután a gárda továbbra sem találta meg a szezon végén távozó Mars Inc. utódját, amely hosszú évek óta szponzorálja a 18-as Toyotát.

A JGR elnöke, Dave Alpern nem is rejtette véka alá, hogy a vállalat utódja utáni kutatás jóval nehezebben megy, mint amire előzetesen számítottak.

„Azt szeretnénk, hogy Kyle jövőre is a 18-as autóban legyen” – idézte a szakembert a Charlotte Observer.

Nem az iránta való érdeklődés hiányáról van szó. Mindössze csak arra törekszünk, hogy mindent a lehető legjobban állítsunk össze. Nem tagadom, a dolgok lassabban haladnak, mint azt hittük. Remélhetőleg a közeljövőben megszületik a végleges döntés.”

A kétszeres Cup-bajnok már áprilisban kijelentette, nem lát sok esély arra, hogy egy másik csapatnál köt ki abban az esetben, ha a JGR-rel való hosszabbítás meghiúsul.

Emellett azt is kizárta, hogy a manapság már az IndyCarban vezető Jimmie Johnsonhoz hasonlóan tartósan más szériára vált.