NASCAR: Kiszivárgott Kimi Räikkönen autójának dizájnja

NASCAR: Kiszivárgott Kimi Räikkönen autójának dizájnja
credit: iLOQAugusztus 21-én, Watkins Glenen ejti meg NASCAR Cup debütálását Kimi Räikkönen.

A Formula 1 2007-es világbajnoka a Trackhouse Racing új, nemzetközi sztárpilótákat megcélzó PROJECT91 nevű programjának köszönhetően hajthat pályára a New York állambeli roadon.

Bár a csapat egyelőre még nem rántotta le hivatalosan a leplet az általa vezetendő 91-es Chevy Camaro külső dizájnjáról, egy minap megejtett promóciós eseményen azonban már úgy fest, sikerült elspoilerezni.

Räikkönen 2019 óta számít a digitális, okos ajtózárakban utazó iLOQ nagykövetének.

A finn vállalat jelenlegi legnagyobb célkitűzése, hogy betörjön az amerikai piacra is, aminek egyik első lépéseként idén ősszel megnyitják irodájukat a keleti parton.

Ebből adódóan az iLOQ rögtön meg is ragadta a lehetőséget és beállt a küszöbön álló NASCAR-kaland mögé.

Ráadásként nem csak Räikkönennel kötöttek partnerséget, hanem magával a Trackhouse-zal is.

„Nem is gondoltam már a versenyzésre, de a csapattulajdonos Justin Marks végül meggyőzött” – nyilatkozta a 42 éves pilóta a vállalat rendezvényén.

„Tudom, hogy mennyire versenyképes a NASCAR, úgyhogy nagyon komolyan veszem. Az iLOQ-kal gyümölcsöző az együttműködésünk, így alig várom, hogy segítsem építeni a brandjüket az Egyesült Államokban is.”

A cég amerikai részlegének vezetésével megbízott Joni Lampinen nagy reményeket fűz a programhoz.

„A NASCAR egy kiemelt sport globális közönséggel és hatalmas rajongótáborral. Nagyon örülünk annak, hogy folytathatjuk partnerségünket Kimivel az USA-ban is. Az ismert iLOQ-logó látható lesz az overálján, a sisakján és a sapkáján is. A Trackhouse Racinggel való megállapodásunk értlemében pedig magán az autón is megjelenik.”

Az esemény során Räikkönen mögött kivetítésre került a majdani versenygép fotója is, rajta a várható dizájnnal is.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>> A NASCAR életbe lépteti a Räikkönen-szabályt