BREAKING: Két héten belül bejelenthetik a NASCAR Cup utcai versenyét

BREAKING: Két héten belül bejelenthetik a NASCAR Cup első utcai versenyét
credit: NASCAR/iRacingHónapok óta levegőben lóg, néhány héten belül pedig már hivatalosan is megerősítést nyerhet a NASCAR Cup Series vadonatúj utcai viadala.

A legfrissebb hírek szerint Chicago támogatását fejezte ki a verseny lebonyolítása iránt, egyúttal pedig arra is fény derült, hogy a kontraktus első körben három évre szólhat.

„Chicago hihetetlenül lelkes a lehetőség miatt, hogy 2023-ban, 2024-ben és 2025-ben a NASCAR utcai futamának házigazdája lehet és készen állunk arra, hogy a rajongókat világszínvonalú városunkban üdvözöljük” – áll a The Athletic birtokába jutott levélben, amelyet a chicagói kulturális ügyek és különleges rendezvények osztályának megbízottja, Erin Harkey írt a NASCAR alelnökének, Ben Kennedynek.

„Ez történelmi partnerség lenne a NASCAR és Chicago városa számára. Hivatalunk messzemenőkig elkötelezett a NASCAR-ral való együttműködés iránt, hogy a rendezvényt biztonságosan bonyolíthassuk le.”

A végleges szerződés egyelőre még nem került aláírásra, ennek ellenére viszont már megvan a bejelentés tervezett időpontja július 19-e képében.

A NASCAR már másfél éve áll szoros kapcsolatban a város polgármesterével, Lori Lightfoottal, aki kezdettől fogva pártolta a bajnokság érkezését.

A cél érdekében a NASCAR 2021 márciusában összebútorozott a The Specialized Marketing Grouppal is.

Közös projektjük első lépcsőfoka egy virtuális chicagói vonalvezetés lett, amely tavaly júniusban mutatkozott be az eNASCAR iRacing Pro Invitational Seriesben.