Santino Ferrucci visszatér a NASCAR-ba

Santino Ferrucci visszatér a NASCAR-ba
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiJúlius 23-án, a Pocono Racewayen teljesítheti idei első NASCAR Xfinity futamát Santino Ferrucci.

Az amerikai pilóta a Sam Hunt Racing jóvoltából pattanhat volán mögé, amely gárda színeiben tavaly megejthette debütálását a stock-car világában.

Jelen programja két versenyre szól, mivel az Explore the Pocono Mountains 225 után egy héttel, az Indianapolis Motor Speedway roadján rendezendő Pennzoil 150-en is lehetőséget kap.

A 23 éve connecticuti háta mögött hét Xfinity-futam van még 2021-ből, legjobb eredményét pedig a Las Vegas Motor Speedwayen érte el a 13. hellyel.

Az idei szezonját tekintve eddig három IndyCar-futamon indult három különböző csapattal, ebből kétszer sérült versenyzőket helyettesítve.

Márciusban, Texasban az RLL Racingnél vette át az agyrázkódás miatt partvonalra állított Jack Harvey 45-ös Dallara-Hondáját, amivel végül a tizedikként ért célba.

Három hónappal később, Detroit utcáin a Juncos Hollinger Racinghez ugrott be, mivel törött keze révén Callum Ilott nem kapta meg az engedélyt a részvételre. Ezen a fordulón végül a huszonegyedik lett.

Az előre tervezett Indy 500-as programját pedig a tizedik pozícióban zárta a Dreyer & Reinbold Racing színeiben.