NASCAR: Nem úszta meg büntetés nélkül ámokfutását Noah Gragson

NASCAR: Nem úszta meg büntetés nélkül ámokfutását Noah Gragson
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaAhogyan arra számítani lehetett, a NASCAR büntetést rótt ki Noah Gragsonra a múlt szombati Xfinity-futamon bemutatott ámokfutásáért.

A JR Motorsports pilótája az egyenesben, oldalról ráhúzott az Alpha Prime Racingnek vezető Sage Karamra, aminek eredménye egy tizenhat autót számláló tömegbukás lett.

Gragson elismerte, hogy direkt törlesztett így ellenfelével szemben, akivel a verseny korábbi szakaszában már többször konfrontálódott.

A 23 éves pilóta magatartását Karam élesen kritizálta, mondván túlságosan is nagyképű és forrófejű, míg az APR ügyvezetője, Tommy Joe Martins szerint már egyenesen veszélyt jelent a mezőny többi tagjára nézve.

A NASCAR az elmúlt napokban alaposan kivizsgálta a történteket és végül 30 pontos levonással, valamint 35.000 dollár pénzbírsággal sújtotta.

Emellett a JRM általa vezetett 9-es gépét is megfosztották szintén 30 egységtől.

A döntést a szabálykönyv 4.4.C cikkelyével indokolták, amely szerint egy másik jármű szándékos összetörése 25-50 pontos – pilótát, valamint az autót érintő – mínusszal, valamint 25.000 – 50.000 dollár közti pénzbüntetéssel sújtható.Gragson manővere révén hét autó nem tudta folytatni a versenyt.

A szankció ellenére a fiatal nevadai maradt az öszetett negyedik pozíciójában, eddigi két futamgyőzelme révén pedig már biztos helye van a rájátszásban is.

„Megpróbálom uralni a vérmérsékletemet és agressziómat, hogy nyugodt, összeszedett maradjak” – nyilatkozta Gragon a SiriusXM NASCAR Radiónak.

„Hibáztam és remélem, hogy még egyszer nem fog ilyen előfordulni. Minden tőlem telhetőt megteszek ezért és tanulok a történtekből, hogy jobb legyek a jövőben.”

A baleset után a JRM társtulajdonosa, Dale Earnhardt Jr. elmondta, hogy sokkolta őt pilótája meggondolatlan vezetése és zárt ajtók mögött alaposan át fogják beszélni.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy