NASCAR: „Minden terítéken van” – Akár el is tilthatják Noah Gragsont

NASCAR: “Minden terítéken van” – Akár el is tilthatják Noah Gragsont
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaSzámos kérdőjeles, meggondolatlan manővert hajtott már végre a pályán Noah Gragson, a sztori azonban az Xfinity Serie múlt szombati, Road America-i fordulóján hágott a tetőfokára.

A JR Motorsports pilótája az egyenesben, oldalról ráhúzott az Alpha Prime Racingnek vezető Sage Karamra, aminek eredménye egy tizenhat autót számláló tömegbukás lett.

A baleset után Gragson elismerte, hogy szándékosan törlesztett így ellenfelével szemben, akivel a verseny korábbi szakaszában már többször konfrontálódott.

A 23 éves pilóta magatartását Karam élesen kritizálta, mondván túlságosan is nagyképű és forrófejű, míg az APR ügyvezetője, Tommy Joe Martins szerint már egyenesen veszélyt jelent a mezőny többi tagjára nézve.

A történtek kapcsán a NASCAR alelnöke, Elton Sawyer csak három nappal később szólalt meg.

„Nyilvánvalóan Noah nem kezelte jól a helyzetet” – mondta a szakember a SiriusXM NASCAR Radiónak adott keddi interjújában.

„Hozott egy rossz döntést a negyvenvalahány körös verseny 25. körében. Bajnoki címért küzdő pilótaként ez rossz lépés volt. Beszéltünk vele a futam után. Megértette az álláspontunkat és azt, hogy mit várunk tőle innentől. Jelenleg is zajlanak a belső megbeszélések erről. Tárgyaltunk tegnap és ma reggel is, hogy eldöntsük, lesz-e valamiféle fegyelmi intézkedés az incidens miatt.”

Arra a kérdésre, hogy miért nem szankcionálták már a futam közben, Sawyer így válaszolt:

„A verseny alatt történő események elérhetnek egy olyan szintet, amikor már leparkoltatjuk az autót, vagy kint tartjuk körökön át a pitben. Ebben az esetben viszont úgy határoztunk, inkább a leintés után beszélünk Noah-val annak érdekében, hogy minden információt begyűjtsünk.”

Az esetleges, utólagos büntetést illetően több forgatókönyv is levegőben lóg a pontlevonástól és pénzbírságtól kezdve egészen az eltiltásig.

„Nagyon sok információt begyűjtöttünk a futam óta eltelt napokban. Ma is újra átbeszélünk mindent, ahogyan hasonló helyzetekben eleve tenni szoktuk. Ugyanakkor [a potenciális büntetések kapcsán] minden opció terítéken van.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>“Ez már túl sok” – Ellenfelei attól félnek, hogy Gragson miatt valaki meg fog sérülni