IndyCar: Power ellesett valamit Palou-tól, de csak a visszavonulása után mondja meg, hogy mit

IndyCar: Power ellesett valamit Palou-tól, de csak a visszavonulása után mondja meg, hogy mit
credit: Penske Entertainment/Chris OwensÉvek óta nem volt olyan jó első félideje Will Powernek, mint idén.

A Team Penske veteránja az eddigi kilenc futamból mindössze kettőt zárt a top 5-ön kívül, háromszor állhatott fel a dobogó legalsó fokára, Detroitban pedig egyenesen győzelmet ünnepelhetett.

Mindennek révén jelenleg az összetett második helyén jegyzik 20 pont lemaradásban a Chip Ganassi Racinget szolgáló Marcus Ericsson mögött.

„Semmit sem csinálok valami őrülten másként” – szögezte le a RACER-nek a 2014-es bajnok, egyben a 2018-as Indy 500 győztese.

„Egyszerűen csak nem történnek különös dolgok, mint például motor- vagy fékhibák. Nagyszerű évünk van, mivel nem szembesülünk műszaki problémákkal.”

Power ugyanakkor elárulta, hogy egy kisebb módosítást azért eszközölt, de bővebben erről nem akar beszélni. Legalábbis egyelőre.

„Végrehajtottam egy kis változtatást a holtszezonban, miután figyeltem Alex Palou-t. Ha majd befejezem, akkor el fogom mondani, mi is volt az igazából, amire rájöttem és segítségemre lett.”

Az ausztrál pilóta múlt vasárnap, Mid-Ohión a huszonegyedik pozícióból rajtolhatott, miután a kvalifikáción kapott büntetése miatt törölték a két legjobb körét. Rögtön a verseny elején megforgott, de végül sikerült a harmadikként célba érnie.

„Miénk volt a leggyorsabb autó és igazán fáj, hogy el kellett búcsúzni a pole-os esélyeinktől, vagy akár egy potenciális győzelemtől. Ugyanakkor feljöttünk a harmadik helyre, így ez mégsem olyan nap volt, amire úgy tekintünk vissza, hogy ezért buktuk el a bajnokságot. Ha nem követsz el hibákat, ráadásul gyors kocsid is van, akkor pozíciókat szerzel. Nem lehetünk elkeseredettek, lásd az első kört, amikor megforogtam. Akkor csak rossz helyen voltam. Láthatják egész évben, hogy ezek a futamok mennyire kiszámíthatatlanok. Ha kitartasz, akkor végül jó helyen kötsz ki.”

A Team Penske eddig csapatszinten sem panaszkodhat a 2022-es évre, lévén kilenc futamból hatot az ő autóik nyertek meg.