NASCAR: Ismét vadonatúj győztest avatott a Cup Series!

NASCAR: Ismét vadonatúj győztest avatott a Cup Series!
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaKilencvenkét versenybe és megannyi elszalasztott lehetőségbe telt, mire Tyler Reddick megejthette első látogatását a NASCAR Cup Series victory lane-jén.

A nagy pillanatra végül vasárnap, Road Americán került sor, aminek révén a Richard Childress Racing pilótája az idei szezon elmúlt tizennyolc futamának tizenharmadik különböző futamgyőztese lett.

Ebből pedig az ötödik olyan versenyző, aki legelső királykategóriás diadalát ünnepelhette. Ilyenre utoljára 2011-ben volt példa.

Külön érdekesség ráadásul, hogy az idény eddigi három road-pályás futamán egyaránt vadonatúj győztest avattak, lévén a COTA-n Ross Chastain, Sonomán pedig a szintén a Trackhouse Racinget szolgáló Daniel Suarez emelhette a magasba a legjobbnak járó trófeát.

A mostani, Road America-i futam 60 köréből 36-ot Chase Elliott töltött az élen, egy ponton pedig több, mint hat másodperccel vezetett.

A harmadik szakaszban azonban megérkezett Reddick és a 2020-as bajnok, egyben road-menő minden igyekezete ellenére sem tudta maga mögött tartani.

Reddick 17 körrel a leintés előtt vette át a vezetést, végül nem csak a győzelmet, de egyben a playoffban való részvétel lehetőségét is megkaparintva.

Jelen elsőségnek hála az RCR Kevin Harvick 2006-os, Watkins Glen-i sikere óta először tudott nyerni roadon.Az első szakaszt a pole-os Chase Briscoe, míg a másodikat Ryan Blaney húzta be.

Mint azonban minden versenynek, ennek is megvoltak a maga nagy vesztesei.

Kyle Busch motorcsere miatt csak a rajtrács végéről indulhatott, nem sokkal a start után pedig ki is forgott. Bár vissza tudott állni a mezőnybe, de semmi maradandót nem volt képes alkotni.

A Joe Gibbs Racing pilótája a leintés után elmondta, hogy egyáltalán nem volt meg a sebessége és lényegében az égvilágon semmi sem működött optimálisan a 18-as Toyotában.

Mindnennek révén csak a 29. lett.

Pechszéria terén nem volt egyedül a japán gyártó felségjelét viselő autók között.

Csapattársa, a 17. pozícióban zárt Denny Hamlin szintén tempóhiánnyal küzdött, ráadásként pedig kétszer is megbüntették, mivel a kiállásai során más gárdák pitjén is áthajtott.

A 23XI Racinget szolgáló Bubba Wallace szintén borzalmas vasárnapot tudhat maga mögött.

Több különböző incidensben volt része, majd műszaki hiba miatt fel is kellett adnia a futamot és csak a 35.-ként rangsorolták.

A Cup következő versenyét július 10-én, az Atlanta Motor Speedwayen rendezik.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy