NASCAR: Ettől a statisztikától nagyon öregnek fogod érezni magad

NASCAR: Ettől a statisztikától garantáltan öregnek fogod érezni magad
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaRohan az idő, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy tizenkilenc évvel ezelőtt ért véget a NASCAR Cup Winston-érája.

A 2004-es szezontól már a telekommunikációs Nextel vette át a királykategória főszponzori posztját, az igazán nagy változást viszont nem ez képezte.

Ebben az idényben startolt el ugyanis el a playoff-rendszer, vagy ahogyan akkoriban hívták a Chase.

A múlt szombati, Road Americán rendezett Xfinity-futamon pedig bemutatkozott az első olyan versenyző, aki már ebben a korszakban látta meg a napvilágot.

A 2004. június 4-én született Sammy Smith a Joe Gibbs Racing színeiben ejthette meg debütálását nemzeti másodosztályban, amely csapattal egyébként tavaly az ARCA Menards Series West bajnoka is lett.

A wisconsini pályán rögtön beverekedte magát a kvalifikáció utolsó, top 10-es szegmensébe megszerezve a nyolcadik rajthelyet.

A futam második szakaszát a hatodikként zárta, a kockás zászló után azonban csak a huszonnegyedikként rangsorolták egy műszaki hiba következtében történt megpördülésnek hála.

Jelenléte viszont már önmagában elegendő volt ahhoz, hogy hihetetlenül öregnek érezzük magunkat.

Smith egyébként idén még hét futamon fogja megméretni magát a szériában a JGR 18-as Toyota GR Suprájának volánja mögött.

Legközelebb július 23-án, Poconón láthatjuk, majd ezt követi augusztus 6-án Michigan, 20-án Watkins Glen, szeptember 10-én Kansas, 16-án Bristol, október 29-én Martinsville, majd a november 5-ei, Phoenix Racewayen esedékes szezonzáró.