„Ez egy tündérmese”: Zsinórban második győzelmét aratta Robert Wickens

“Ez egy tündérmese”: Zsinórban második győzelmét aratta Robert Wickens
credit:IMSA/MichelinTökéletes napot zárt a Bryan Herta Autosport szombaton, az ontariói Canadian Tire Motorsport Parkban.

Az IMSA Michelin Pilot Challenge TCR-kategóriájában sikerült kibérelniük a komplett dobogót, annak legfelső fokán pedig ismét a 33-as számú Hyundai Elantra kanadai legénysége locsolhatta a pezsgőt.

Könnyű dolguk viszont finoman szólva sem volt.

Az első etapot Robert Wickens teljesítette, akinek a mezőny végéről kellett felküzdenie magát.

A torontói pilóta ráadásul a rajtot megelőzően még csak egy edzéskört sem tudott teljesíteni, mivel első gyermeke születése miatt a komplett pénteki napot kihagyta.

Ennek ellenére villámgyorsan menetelet előre és amikor váltásra került sor, már a második pozícióban adta át a kormányt csapattársának, Mark Wilkinsnek.

A 39 éves pilóta befejezte a küldetést és végül kategóriájuk élén vitte célba a teljes egészében kézi vezérlésű autót.

A duó ezzel zsinórban második győzelmének örülhetett a június 26-ai, Watkins Glen-i viadal után.

„Ez tényleg egy tündérmese” – nyilatkozta az IMSA TV-nek Wickens, aki idén tért vissza a versenypályára a 2018-as IndyCar-balesete után, ami kerekesszékbe kényszerítette.

„A Watkins Glen-i sikert nagyon megérdemeltnek éreztük, kőkeményen megdolgoztunk érte. Az év addigi futamain már annyira közel jártunk hozzá és múlt héten végre összejött. Innentől úgy voltunk vele, hogy vigyük tovább ezt a lendületet a hazai versenyünkre is.”

A forduló programját azonban keresztül húzta egy telefon a feleségétől.

„Csütörtökön épp pályabejáráson voltunk, amikor Karli hívott és annyit mondott, hogy ‘haza kell jönnöd’. Másnap megszületett a fiunk, Wesley. Két héttel korábban érkezett, de szerencsére teljesen egészséges. Nem is lehetnék hálásabb a Bryan Herta Autosport komplett csapatának. Nem csak teljesen megértették a helyzetet, de még csak nyomás alá sem helyeztek. Náluk az a jelmondat, hogy a család mindenekelőtt.”

A TCR-ek második helyét – Wickensékhez mérten 0.522 másodperc lemaradásban – a BHA 1-es számú, egyben regnáló bajnok párosa Taylor Hagler és Michael Lewis kaparintotta meg, míg a gárda 98-as Hyundai-a a pódium legalsó fokán ünnepelhetett a Parker Chase –
Harry Gottsacker duó jóvoltából.