NASCAR: Danyiil Kvjat már idén bemutatkozhat a Cupban

NASCAR: Danyiil Kvjat már idén bemutatkozhat a CupbanBő egy héttel ezelőtt Danyiil Kvjat találgatások sorát indította el egy közösségi médiában közzétett fotójával.

Az orosz versenyző a képen épp gokartban ül, mellé pedig sejtelmesen odaírta, hogy „Jó újra visszatérni a pályára. Ki tudja, talán készülök valamire…”

A legfrissebb fejlemények tükrében pedig már azt is sejteni lehet, hogy mi állhat ezen poszt mögött.

A 28 éves pilóta jelenleg a NASCAR versenyhétvégéjének otthont adó Road Americán tartózkodik, méghozzá a Team Hezeberg vendégeként.

A csapat az idei Daytona 500-on debütált a Cup Seriesben Jacques Villeneuve-vel a volán mögött, majd két hónappal később a COTA-n tértek vissza, immár a NASCAR Whelen Euro Series 2019-es és 2021-es bajnokával, Loris Hezemansszal.

Utóbbi holland pilóta – aki egyben a TH tuladjonosának, Toine Hezemansnak a fia – most, Road Americán újfent a TH autóját vezetheti.

Kvjat a FOX-nak adott interjújában elárulta, hogy reményei szerint a gárda jóvoltából az év hátralévő road-futamainak valamelyikén megejtheti régóta dédelgetett NASCAR-bemutatkozását.

Pontos részletek egyelőre nincsenek, az viszont biztos, hogy a NASCAR már megadta számára a versenyzéshez szükséges engedélyt.

Kvyat 2017 decemberében, az olaszországi Autodromo di Franciacortán már tesztelte a NASCAR Whelen Euro Series egyik autóját, múlt ősszel pedig a Cup martinsville-i futamán is jelen volt.

„Számomra a NASCAR egy elképesztő világ. Mindig is szerettem ezt a bajnokságot. Tavaly személyesen nézhettem végig egy versenyt, most viszont már azért jöttem, hogy jobban szemügyre vehessem a részleteket. Remélhetőleg hamarosan már egy NASCAR-autóban fognak látni. Pár hónappal ezelőtt kezdtem tárgyalni a Team Hezeberggel és rájöttem, hogy ez egy jó lehetőség lehet számomra. Most szeretném a lehető legjobban megérteni, miként zajlik egy versenyhétvége, hogyan működnek együtt a gárdák és a pilóták, így nem érhet annyi meglepetés, amikor rám kerül a sor a volán mögött. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ez már pár hónapon belül meg fog történni.”

A 2022-es szezonból még három road van hátra: Indianapolis Motor Speedway (július 31.), Watkins Glen (augusztus 21.) és a Charlotte Motor Speedway rovalja (október 9.).