IndyCar: O’Ward pole-ba repítette a McLarent Mid-Ohión, Powert megbüntették

IndyCar: O’Ward pole-ba repítette a McLarent Mid-Ohión, Powert megbüntették
credit: Penske Entertainment=Chris OwensTovább folytatódik a tendencia, miszerint a 2022-es IndyCar-szezon eddigi kvalifikációin még senkinek sem sikerült egynél több rajtelsőséget szereznie.

Az idény kilencedik fordulójának otthont adó Mid-Ohio Sports Car Course-ön rendezett időmérőn Pato O’Ward bizonyult a leggyorsabbnak, aminek révén a széria idei kilencedik, különböző pole-os pilótáját ünnepelhette.

Utoljára erre 1961-ben volt példa.

Az Arrow McLaren SP pilótája 1:06.7054-es köre révén zárta az élen Fast 6 szakaszt, 0.1328 másodpercet adva a Team Penske-s Scott McLaughlinnak.

A 23 éves mexikói ezzel IndyCar-karrierje során ötödik alkalommal kezdhet meg az élről versenyt.

A második sorból Colton Herta (Andretti Autosport) és az AMSP másik fele, Felix Rosenqvist indulhat, míg mögöttük a Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) – Simon Pagenaud (Meyer Shank Racing) páros várhatja a startot.

Nem zárt jó napot a Team Penske, amelynek egyetlen öröme csak McLaughlin utolsó szakaszba történt bejutása volt.

Az első csoportot Power nyerte, néhány perccel később viszont rögtön meg is fosztották őt a két legjobb körétől, miután abroncsmelegítés közben blokkolta Castronevest.

Josef Newgarden a második csoporttal hajtott pályára, de végül csak a hetedikként zárt, így nem került be a top 12-es szegmensbe.

A fiaskóért az idén már három győzelemnél járó, kétszeres bajnok a lassú autókat hibáztatta, akik állítása szerint feltartották őt.

Érdekesség, hogy a top 12-es szakaszban a mezőny tíz csapatából kilenc képviseltette magát legalább egy autóval. Az egyetlen kivétel pontosan az az RLL Racing volt, amelynek otthonául Ohio állam szolgál.

A Honda Indy 200 magyar idő szerint vasárnap, 18:45-kor veszi kezdetét.