IndyCar: A McLaren F1-es lehetőséget is kínált Palou-nak – Sikertelenül

IndyCar: A McLaren F1-es lehetőséget is kínált Palou-nak – Sikertelenül
credit: Penske Entertainment/Chris OwensAz Arrow McLaren SP továbbra is lázasan dolgozik azon, hogy véglegesítse 2023-a versenyzői felállását.

A csapatot 2020 óta szolgáló Pato O’Ward nemrég írta alá új szerződését és immár az is biztosnak tekinthető, hogy az Andretti Autosporttól érkező Alexander Rossi fogja vezetni a jövőre indítandó új, harmadik Dallara-Chevyt.

A nagy kérdés az, hogy mi lesz a sorsa a 7-es számot viselő autónak.

Ennek volánját jelenleg Felix Rosenqvist terelgeti, akivel a minap a McLaren hosszabbított is. A kontraktus viszont egyelőre nem tér ki arra, hogy a svéd az IndyCarban marad-e, vagy átteszik a Formula E-be.

Egy biztos, a 30 éves pilóta az utóbbi futamokon megtáltosodott, emellett pedig aktívan kampányol mellett jó barátja, O’Ward is, aki mindenképp azt szeretné, ha jövőre is az AMSP-nél maradna.

Zak Brownék azonban jelenleg is vizsgálják a lehetőségeiket, de kizárólag toptehetségekben gondolkodnak.

A gárda az elmúlt hetekben szó szerint rárepült a Chip Ganassi Racingre, aminek részeként rendkívül komoly ajánlatot tettek Scott Dixonnak.

Az új-zélandit – akinek honfitársa, egyben példaképe maga Bruce McLaren – 2018-ban már megkörnyékezték a wokingiak, de az IndyCar-program akkoriban még igencsak képlékeny volt, így Dixon végül a CGR-nél való maradás mellett tette le a voksát.

A RACER szerint most már nem csak versenyzői ülést ajánlottak neki, hanem azt is, hogy visszavonulása után a csapat vezetőségének része lehet.

Ezen információkat a hatszoros bajnok nem cáfolta, az Indy Starnak adott interjújában azonban leszögezte, hogy ő maga semmiféle tárgyalást nem folytatott az ügyben a McLarennel.

Brownék a jelenlegi címvédő Alex Palou-t is radarjukra tették.

A McLaren Formula 1-es tesztprogrammal is kecsegtette a spanyolt egy esetleges, későbbi éles ülést kilátásba helyezve.

Palou viszont is többször leszögezte, hogy rendkívül boldog a CGR-nél és momentán esze ágában sincs átigazolni.

“Nagyon boldog vagyok a Chip Ganassi Racingnél, még csak nem is beszélek más csapatokkal” – nyilatkozta még június elején.

„Tényleg hízelgő, hogy mindenhol ott a nevem, de kiváló szerződésben állok a CGR-rel. Attól, hogy mások érdeklődnek irántam, még nem jelenti azt, hogy én is irántuk.”