IndyCar: Jövőre is háromautós marad a Team Penske

IndyCar: Jövőre is háromautós marad a Team Penske
credit: Penske Entertainment/Chris OwensA 2023-as szezonban sem tér vissza korábbi, négyautó felállásához a Team Penske.

A csapat az idei év elején döntött úgy, hogy Simon Pagenaud távozása után a 22-es Dallara-Chevyt sem indítja.

Ennek két oka volt: az autón dolgozott szakembereket átcspoportosították – többek közt a 2023-as, Porschével közös LMDh-programra -. emellett a figyelmüket már csak három versenygépre kellett összpontosítani az IndyCarban.

Utóbbi beválni is látszik, amit mi sem bizonyít jobban, mint az eddigi nyolc futam során aratott öt győzelem.

„Jövőre is három géppel indulunk” – erősítette meg Roger Penske a RACER-nek.

„Nagyon versenyképesek vagyunk most, van egy igazán jó pilótafelállásunk, nagyszerű emberekkel dolgozunk. Rajtunk volt a nyomás, hogy felkészüljünk a Porsche Penske Motorsport sportautó-programra, ezért az volt a legmegfelelőbb lépés, hogy három autóra váltunk. Így is maradunk. Annyit mondhatok: nagyságrendekkel könnyebb, mint néggyel.”

Penske a Chevrolet-t is méltatta.

„Az egyik ember, aki hatalmas segítséget nyújtott Ray Gosselin volt. Ő az Andrettitől ment át az Ilmorhoz. A versenyzésben szerzett tapasztalata és az évek során összegyűjtött tudása remek hozadékot jelent a csapatok számára. Indyben nem teljesítettünk jól, ami nagy csalódás volt. Ezt leszámítva nagyszerű szezonunk van és meglátjuk, hogy mi lesz a hátralévő versenyeken. Sok dolog történhet még kilenc futam alatt. Nekem tetszik az, ahol most állunk.A Team Penske mindhárom pilótájával – Josef Newgardennel, Will Powerrel és Scott McLaughlinnal – minimum 2023 végéig szerződésben áll.

A Kapitány viszont hosszú távon szeretne tervezni a trióval.

„Newgarden jelenleg a csúcson van. Ami Powert illeti, ő már teljesen másként közelíti meg az autót, a csapatot és azt, hogy mit is akar ebben az évben, ami nagy segítség. McLaughlin pedig futamról futamra jobb lesz. Minél tovább meg akarjuk tartani őket. Nem garantálhatok semmit, de ez a terv. Ők nekünk szeretnének versenyezni, mi pedig igyekszünk biztosítani nekik minden eszközt ahhoz, hogy győztesek legyenek. Stabilak vagyunk, ők lojálisak és nem mennek sehová. Így folytatjuk.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy