Csak a szokásos: Már megint eltiltottak egy NASCAR-csapatfőnököt

Csak a szokásos: Már megint eltiltottak egy NASCAR-csapatfőnökötÚjabb versenyző kénytelen egy időre elbúcsúzni crew chiefjétől, valamint pitcsapatának további két tagjától.

A Nashville Superspeedwayen rendezett Ally 400-on az RFK Racingnek vezető Chris Buescher gépéről vált le az egyik kerék köszönhetően a nem megfelelő rögzítésnek.

Ennek okán a NASCAR a már jól ismert büntetéssel sújtotta őket: az elkövetkezendő négy futamon nem vehet részt a 17-es Fordot felkészítő gárda főnöke, Scott Graves, az ominózus kerék cseréjével megbízott Seth Gajdorus, valamint az autó emeléséért felelt Matthew Wilps.

A Cup Seriesben idén debütált Next Gennel érkezett, már csak egyetlen anyacsavarral rögzített kerekekkel kapcsolatos probléma visszatérő jelenségnek számít.

Buescherékkel együtt eddig tíz csapatot szankcionáltak emiatt összesen tizenegy alkalommal.

A további névsor: #50 Kaz Grala (The Money Team Racing), #38 Todd Gilliland (Front Row Motorsports), #7 Corey LaJoie (Spire Motorsports), #78 BJ McLeod (Live Fast Motorsports), #23 Bubba Wallace (23XI Racing), #16 AJ Allmendinger (Kaulig Racing), # 11 Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing), #5 Kyle Larson (Hendrick Motorsports), valamint a már kétszer is elmeszelt #31 Justin Haley (Kaulig Racing) képében.

A NASCAR azért kezeli ennyire komolyan ezeket a helyzeteket, mivel az elszabaduló kerekek potenciálisan életveszélyesnek minősülnek, pláne, ha egy nagy sebességgel érkező másik autónak csapódnak.