IndyCar: A ROKiT továbbra is tartozik Foytéknak, kérdéses a folytatás

IndyCar: A ROKiT továbbra is tartozik az AFR-nek, a hétvégi futam viszont nincs veszélyben
credit: Penske Entertainment/James BlackAz elmúlt hetekben több olyan hír is napvilágot látott, miszerint a ROKiT komoly tartozást halmozott fel az AJ Foyt Racing felé.

A csapat 2021 tavaszán kötött exkluzív szerződést a vállalattal, aminek értelmében nem csak a kiemelt marketing-partnerükké, de egyik főszponzorukká is váltak.

Idén már egyenesen két Dallara-Chevyt támogatnak a Kyle Kirkwood által vezetett 14-es, valamint a JR Hildebrand és Tatiana Calderon nevéhez fűződő 11-es Dallara-Chevy képében.

Utóbbi kolumbiai újoncnak ráadásul a személyes szponzorai közé is tartoznak.

Sajtóértesülések szerint azonban az utóbbi időszakban egyre kevésbé tettek eleget fizetési kötelezettségeiknek.

Ennek kapcsán pedig pár napja már egyenesen olyan pletykák kaptak szárnyra, miszerint az AFR a 11-est nem is indítja a most hétvégi, Mid-Ohió-i fordulón.

A RACER megkeresésére a csapat elnöke, Larry Foyt leszögezte, egyik autójuk sem fog hiányozni a lexingtoni roadon rendezendő versenyről.

Arra viszont már nem adott választ, hogy a Mid-Ohiót követő épített/utcai pályás futamokon Calderon maradni fog-e a volán mögött.

A szaklap úgy tudja, hogy a tartozás egy részét a cég már törlesztette, arról viszont nem áll rendelkezésre egyelőre információ, hogy az érintett két autón jelen lesznek-e.

A múlt heti, iowai teszten még ott volt a 14-esen a ROKiT logója, az ezt követő indianapolisi körözésen viszont már nem.

Hasonlóképpen nem voltak láthatóak a goodwoodi sebességfesztiválon az IMS múzeumát képviselő Calderon overálján sem.

Továbbá egyre több olyan spekulációt is hallani, miszerint az Indy Lights összetettjében jelenleg harmadikként jegyzett Benjamin Pedersen már idén megejtheti IndyCar-debütálását roadon a 11-es volánja mögött.

A dán-amerikai pilóta nagyon jó barátságot ápol Kirkwooddal, emellett pedig egyre szorosabb kapcsolatot épít ki Foytékkal is.

Az Indy 500 áprilisi kollektív tesztjét már a gárda pitjéből követhette végig és még azt is megengedték neki, hogy ott legyen a megbeszéléseken.

Most hétfőn, Sebringen pedig át is esett első IndyCar-tesztjén a Juncos Hollinger Racing autójával.