Az IndyCar tárgyal a Milwaukee Mile visszatéréséről

IndyCar: Visszatérhet a Milwaukee Mile
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz NTT IndyCar Series 2023-as versenynaptárában még nem várható változás, utána viszont már számítani lehet komolyabb mozgolódásra a helyszínek terén.

Május végén például, az Indianapolis 500-at követően argentín üzletemberek csoportja tett látogatást a szériánál egy esetleges futam lehetőségét vizsgálva az Autódromo Termas de Río Hondón.

A legfrissebb hírek szerint pedig nem csak új pályák, de régi nagy visszatérők is porondon vannak.

Utóbbiak közé tartozik a Milwaukee Mile, amely utoljára 2015-ben fogadta az IndyCar mezőnyét.

A The Race érdeklődésére a Penske Entertainment elnöke, Mark Miles megerősítette, hogy valóban kapcsolatban állnak a wisconsini ovál illetékeseivel.

„Zajlanak megbeszélések arról, mit kellene tenni a pálya feljavítása terén. Szerintem ez az egyik olyan helyszín, ahol igazán szívesen beszállnánk promóterként is. A jövő évet tekintve még nincs terítéken, de aktív tárgyalások folynak.”

Az 1903-ban megnyitott egymérföldes Milwaukee Mile az amerikai autóversenyzés történetének egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő létesítménye.

Abban a tekintetben is egyedülálló, hogy ez az egyetlen pálya, ahol az AAA, a USAC, a CART/CCWS, IRL és IndyCar érákban is rendeztek futamot, ennek megfelelően 1937 óta szinte megszakítás nélkül adott otthont a tengerentúli nyitott karosszériás versenyzésnek.

2004 és 2006 között a Champ Car és az Indy Racing League egyaránt megfordult a “The Mile”-on, majd 2008-tól az immár egyesült IndyCar naptárában is helyet kapott. Financiális okok miatt 2010-ben nem volt részese a széria bajnokságának, 2012-ben azonban az Andretti Sports Marketing promóteri tevékenysége révén ismét visszakerült a menetrendbe.

A pálya nagy népszerűségnek örvendett a széria versenyzői és rajongói körében egyaránt, 2015 után azonban mégis búcsúzott a bajnokságtól, újfent az anyagiak miatt.