15 éves versenyzőnő írt autósport-történelmet Michiganben – A sztoriban viszont lehet egy csavar

15 éves versenyzőnő írt autósport-történelmet Michiganben – A sztoriban viszont lehet egy csavar
credit: Xtreme Outlaw SeriesJade Avedisian diadalát hozta az Xtreme Outlaw Series vasárnapi fordulója a michigani Jackson Speedwayen.

A mindössze 15 éves versenyző nem csak bejutott a huszonhárom autót számláló főfutam mezőnyébe, de egyenesen a rajtrács második helyére kvalifikálta magát.

Ennyivel azonban nem elégedett meg és rögtön a rajt után át is vette a vezetést, majd innentől fogva a teljes, 30 körös táv során egy pillanatra sem engedte ki kezei közül.

A kaliforniai pilóta ezzel egyenesen sporttörténelmet írt, miután ő lett az első hölgy, aki abszolút győzelmet tudott aratni az amerikai, nemzeti szintű midget-szakágban.

Legalábbis jelen állás szerint.

Ezen megtisztelő rekordot ugyanis lehet, hogy hamarosan át kell adnia.

Az XOS május 25-ei, Millbridge Speedwayen lebonyolított futamát Cannon McIntosh nyerte, de utólag kizárták szabálytalan abroncsok miatt.

Ha a fellebbezését elutasítják, akkor a győzelmet a másodikként leintett Taylor Reimer örökli meg, így technikailag végül ő lehet a szakág legelső női győztese.

Visszatérve Avedisianra, a fiatal versenyző valamennyi szériában, ahol eddig elindult futamokat nyert és bajnoki címeket szerzett, így nem meglepő, hogy már most a jövő nagy dirt-pályás reménységeként tartják számon.