NASCAR: Megszületett a döntés – Mégsem vonul vissza Truex Jr.

Döntött Truex Jr.: Mégsem vonul vissza a NASCAR-ból
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaPont került a Martin Truex Jr. jövőjét firtató saga végére.

A tavalyi szezont másodikként befejezett versenyző az elmúlt hónapok során karrierje mélypontját élte meg.

Nem tudott megbarátkozni a Next Gen autóval, elmaradtak a várt eredmények, ennek következtében pedig a motivációja is jelentősen lecsökkent.

Mindez pedig odáig vezetett, hogy még azt is kilátásban helyezte, év végén szögre akasztja a sisakját.

A helyzet azonban mára rendeződni látszik és az öt évvel ezelőtti NASCAR Cup bajnok kijelentette, 2023-ban is marad a Joe Gibbs Racing kötelékében.

„Jövőre is visszatérek a 19-es Toyotába” – nyilatkozta Truex Jr. a pénteki, nashville-i edzés után.

„Mindent összevetve, jelenleg tényleg ezt akarom csinálni. Nem csak egyetlen dologról volt szó, hanem mindenről. Meg akartam bizonyosodni arról, hogy helyesen cselekszem. A versenyzői részem azt mondta, még nem végeztem és továbbra is harcolni fogok, szóval itt vagyok. Úgy éreztem, itt az idő arra, hogy valamennyi részletet megvizsgáljak. A döntés meghozatalában a barátaim és a családtagjaim is segítettek. A magam részéről teljesen biztos akartam lenni abban, hogy végül elégedett is leszek az elhatározásommal. Boldog vagyok.”

Truex Jr. csak tegnap reggel közölte a JGR-rel végső döntését.

Az új szerződését még nem írta alá, annyit viszont már tudni, hogy ez csak egy évre fog szólni.

„A csapat jobban örült, mint amire számítottam! Nem is fogtam fel, milyen sokat is jelent nekik az, hogy együtt maradunk, az a kapcsolat és barátság, ami az évek alatt kialakult köztünk. Remek banda. Nagyon keményen dolgoznak értem én pedig mindig igyekszem is ezt megköszönni.”