NASCAR: Már zajlanak a tárgyalások Castroneves Daytona 500-as nevezése kapcsán

NASCAR: Már zajlanak a tárgyalások Castroneves Daytona 500-as nevezése kapcsán
credit:Penske Entertainment/Joe SkibinskiHelio Castroneves bő két évtizeden át szolgálta a Team Penske-t, aminek során három Indy 500 győzelemmel, valamint egy IMSA bajnoki címmel gyarapította a csapat statisztikáit.

A Kapitány viszont egy dologról hallani sem akart: a brazil NASCAR debütálásáról.

“Huszonegy évig vezettem Rogernek, de sosem engedte, hogy Cup-autóba üljek” – nyilatkozta a népszerű veterán még év elején a SiriusXM NASCAR Radio ‘On Track’ című műsorában.

“Rendszeresen felhoztam a témát, de persze nem folyamatosan. Mindig vártam vele egy-két évet. Nemet mondott, én pedig pár év múlva újra rákérdeztem, mondván ‘Mi a helyzet most ezzel a Cup-dologgal? Talán részt vehetnék egy teszten’. Végül elege lett és közölte velem: ‘Soha nem fogom megengedni neked’. Ekkor le is mondtam róla.”

Castroneves tavaly átigazolt a Meyer Shank Racinghez, akikkel behúzta negyedik Indianapolis 500-át, majd idén januárban a Daytona 24-et is megnyerte velük.

A gárda nem áll útjába a NASCAR-törekvéseinek sem, most pedig úgy tűnik, reális esélye is lehet a nagy bemutatkozásra.

Helio pár hónappal ezelőtt kötött egy fogadást az SRX Series vezérigazgatójával, Don Hawkkal.Ennek értelmében a szakember közölte, ha sikerül a 47 éves pilótának megnyernie egy futamot a szériában, akkor elintéz neki egy NASCAR-ülést.

Castroneves múlt szombaton, a pensacolai szezonnyitón ezt véghez is vitte, Hawk pedig igyekszik tartani magát ígéretéhez.

“Zajlottak már telefonbeszélgetések az ügyben” – nyilatkozta Hawk az SRX most hétvégi, South Boston Speedwayen esedékes futamát megelőző sajtótájékoztatón.

“A labda folyamatosan pattog és amikor Helio megérkezik a pályára, akkor többet fog tudni. Ugyanakkor még nem állunk készen arra, hogy többet mondjuk nyilvánosan. Minden attól függ, hogyan alakulnak ezek a megbeszélések. Az is kérdés egyelőre, hogy egynél több NASCAR-versenyről lehet-e szó. Eredetileg a Daytona 500-on akart nagyon indulni, ha pedig ez nem jön össze, akkor valamelyik másik kiemelt Cup-futamon. Mi nagyon keményen dolgozunk azon, hogy tető alá hozzuk Daytonát. A többi pedig a jövő zenéje.”

Kézenfekvő opció lenne a Trackhouse Racing külsős sztárpilótákat megcélzó PROJECT91-e.

Castroneves ráadásul közismerten hatalmas rajongója a csapat társtulajdonosának, Pitbullnak is.

“Tetszik az ötlet, Mr. 305” – nyilatkozta Helio a RACER-nek, utalva a a rapper/producer egyik becenevére, valamint lemezkiadó vállalatának nevére, ami egyben Miami körzetszáma is.

Ráadásként a versenyző maga is régóta ebben a városban él.“Ennél tökéletesebben nem is passzolhatnánk, ugye?”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy