NASCAR: Pozitív lett Starr influenza-tesztje, kihagyja a hétvégi futamot

NASCAR: Pozitív lett Starr influenza-tesztje, kihagyja a hétvégi futamot
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaVersenyzőcserére kényszerül az SS-Green Light Racing a szombati, Nashville Superspeedwayen rendezendő Xfinity-futam előtt.

David Starr betegségre hivatkozva kénytelen lemondani a részvételt, így a 08-as számú Fordjának volánját BJ McLeod veszi át.

„Csalódottan közlöm, hogy ki kell hagynom a hétvégi, nashville-i versenyt” – olvasható az 54 éves pilóta közleményében.

„Egész héten nem éreztem 100%-osnak magam. Eleinte azt hittem, csak megfáztam, de később be is lázasodtam. Ekkor kezdtem el gyanítani, hogy talán betegebb vagyok, mint hittem. Szerencsére a COVID-tesztem negatív lett, az influenzára vonatkozó viszont már pozitív eredményt hozott. Sokat fogok pihenni és remélhetőleg hamarosan újra csúcsformában térhetek vissza.”

Fontos megjegyezni, hogy magának a NASCAR-nak – a COVID-dal ellentétben – nincs érvényben olyan protokollja, amely megakadályozná a bizonyítottan influenzás pilóták indulását. Mindenkinek egyedi döntésére van bízva, hogy betegség esetén vállalják-e a versenyzést.

Extrém esetben persze a szervezet orvosai közbeléphetnek, de ilyenre még nem volt példa.

A bevett gyakorlat inkább az, hogy a csapat helyettesítő versenyzőt nevez ki, aki szükség esetén, futam közben veheti át az autót kormányát.