Kibővítheti IndyCar-programját a DCR és a HMD

Kibővítheti IndyCar-programját a DCR és a HMD
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz idei szezon előtt bútorozott össze a Dale Coyne Racing és a HMD Motorsport, amely partnerség egyaránt érinti az Indy Lightsot, valamint az IndyCart is.

Utóbbi bajnokságban közösen indítják a 18-as számú Dallara-Hondát, a volán mögött a nevelőszéria 2021-es összetettbeli második helyezettjével, David Malukasszal.

A RACER beszámolója szerint a két alakulat közötti kapcsolat jövőre még magasabb fokozatra kapcsolhat egy második autó nevezésének képében.

Pilótaként az első számú jelöltnek a Lights tabelláját jelenleg a DCR/HMD színeiben toronymagasan vezető Linus Ludqvist számít.

A projekt megvalósításához viszont még hosszú út vezet.

Az első komoly, megugrandó akadályt az ehhez szükséges csapat összeállítása jelenti.

„A probléma jelenleg a megfelelő emberek megszerzése” – nyilatkozta a szaklapnak Coyne.

„Márpedig addig nem akarom elkötelezni magam egy újabb autó mellett, amíg nincs meg a személyzet.”

A mostani felállást tekintve a DCR mindenképpen meg akarja tartani 2023-ban is a már említett Malukast, valamint a Rick Ware Racinggel koprodukcióban versenyző, 51-est terelgető Takuma Satót.

„Úgy vélem, folytatni fogjuk Takumával. Fitt, már bizonyított és versenyképes. Még nem hoztuk azokat az eredményeket, amikre szükségünk lenne, ugyanakkor ő villámgyors volt az Indy 500 összes edzésén, Detroitban és Texasban pedig az első sorba kvalifikált. Minden jól működik együtt. Szerintem mindez rendkívül motiválja őt, hogy tovább folytassa velünk.”

Coyne-t Ludqvist teljesítménye is lenyűgözi.

A svéd az eddigi hét Lights-fordulón ötször indulhatott a pole-ból és négyszer zárt a dobogó tetején.

„Nagyon jónak tűnik, ezért is vettük be az idei Lights-programunkba. Tudtuk, hogy Linus a mezőny csillaga lehet és ezt be is bizonyította. Mindez viszont többről szól, mint pusztán a versenyzők. Szerelőket, mérnököket képezünk, mindez pedig nagyszerű lehetőséget jelent ahhoz, hogy segítsünk ezeknek a srácoknak abban, hogy fejlődjenek és hozzájáruljanak a minőségi szakembergárda kialakításához.”