„Nekem legalább nincs keserű életem” – Danica Patrick kiállt a kolléganője mellett

“Nekem legalább nincs keserű életem” – Danica Patrick megvédte kolléganőjét
credit: Penske Entertainment/Stephen King
“Nekem legalább nincs keserű életem” – Danica Patrick megvédte kolléganőjétAz elmúlt hét során kisebb vihart kavart a motorsport közösségén belül az a tweet, amelyben egy néző azzal vádolta meg Naomi Schiffet, hogy nem a szakmai tudása, hanem csak a neme és bőrszíne miatt kapott lehetőséget a Sky Sportsnál.

A versenyzőből F1-es riporterré avanzsált belga hölgyet rengetegen védelmükbe vették, köztük a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal.

Ezt látva a szóban forgó profilt először priváttá tette tulajdonosa, majd később fel is függesztette.

A történtek az Észak-Amerikai F1-es futamokon szintén a Skynak dolgozó Danica Patricket sem hagyták hidegen.

„Naomi hangja sokkal több emberhez elér, mint az az öt másodperc, amit a tweetet írt illető kapott” – idézte a csatorna hivatalos honlapja az USA eddigi legsikeresebb női autóversenyzőjét.

„Én az ehhez hasonló dolgokra mindig úgy tekintettem, hogy nekem legalább nincs keserű életem. Ezek az emberek csak ennyit tudnak tenni: világgá kiabálják a negativitásukat, ami jól megmutatja a lelkiállapotukat. Az ilyen helyzetet nem lehet teljes mértékben megoldani, ugyanakkor mókás egy kicsit megpiszkálni a dolgot és magad mellé állítani a többieket, hogy vívják meg a harcot érted.”