IndyCar: Állatmentőket és beteg gyerekeket támogat pénzdíjából Josef Newgarden

IndyCar: Állatmentőket és beteg gyerekeket támogat pénzdíjából Josef Newgarden
credit: Penske Entertainment/Chris OwensJúnius 12-én Josef Newgarden győzelmet aratott Road Americán, aminek révén nem csak a trófea lett az övé, de kereken egymillió dollár is.

Az IndyCart tulajdonló Penske Entertainment a PeopleReady nevű munkaerő-közvetítésben utazó vállalattal partnerségben, a szezon elején indította el a PeopleReady Force for Good Challenge-et.

A kihívás során az a versenyző, aki 2022-ben elsőként tud győzelmet aratni mindhárom pályatípuson egymillió dollárt nyer.

Ez a személy pedig Newgarden lett, köszönhetően annak, hogy a Texas Motor Speedway oválja és Long Beach utcái után az Elkhart Lake-i roadon is győzelmet aratott.

A nyereménynek viszont csak a felén osztozhatott a csapatával, miután 500.000 dollárt szabadon választott, jótékonysági célra kellett felajánlania.

A kétszeres bajnok végül két különböző szervezetnek adományozta a pénzt.

A SeriousFun Children’s Network súlyosan beteg gyerekek táboroztatásával foglalkozik, míg a Wags and Walks Nashville az állatmentést tűzte ki célul.

Newgarden és felesége, Ashley néhány évvel ezelőtt fogadták örökbe Axel nevű kutyájukat a WWN-től, azóta pedig folyamatosan kapcsolatban állnak vennük.

Axel révén igazán közel kerültünk hozzájuk, látjuk mennyire keményen dolgoznak azért, hogy segítsenek a gazdátlan állatokon” – nyilatkozta a WTHR-nek a Team Penske nashville-i pilótája.

„Igyekszünk minden évben pénzt gyűjteni számukra. A mostani [250.000 dollár] viszont egy teljesen új szintet képvisel. Ez rengeteget jelent számunkra, annyi mindent tudnak kezdeni ezzel az összeggel.”

A Wags and Walks vezetője, Kathryn Hurley rendkívül boldog, mivel Newgardennek köszönhetően már szó szerint tető alá hozhatják saját főhadiszállásukat.

„Ennyi pénzt még soha nem kaptunk. Tavaly közel kilencszáz kutyát mentettünk. Eddig ideiglenes gazdikkal működtünk együtt, most viszont már megvan a kellő forrásunk arra, hogy megnyissuk az új örökbefogadó központunkat Nashville-ben.”