NASCAR: Hamiltont, Rossit és Ricciardót akarja a Trackhouse Racing

NASCAR: Hamiltont, Rossit és Ricciardót akarja a Trackhouse Racing
credit:McLarenAlig egy hónappal ezelőtt vált hivatalossá a Trackhouse Racing forradalmi programja, a PROJECT91.

A Justin Marks és Armando ‘Pitbull’ Perez tulajdonában lévő alakulat a stílszerűen 91-es számú Chevy volánja mögött kifejezetten nemzetközileg ismert sztárpilótákat kíván ültetni.

Az első versenyző nem más, mint a Formula-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen, aki tizenegy évvel ezelőtt már bemutatkozott a Truck Seriesben, valamint az Xfinity Seriesben is.

A finn ezúttal már a legmagasabban jegyzett kategóriában, a Cup Seriesben debütálhat. A 2011-es próbálkozásaival ellentétben ráadásul nem oválon, hanem Watkins Glen képében roadon.

Räikkönen érkezése azt is maga után vonta, hogy a NASCAR új szabályrendszert fektetett le, amelyben keményen szabályozzák a kiemelt státuszban lévő pilóták felkészülését szolgáló teszteket.


Erről bővebben ebben a cikkben lehet olvasni:

>>>>>A NASCAR életbe lépteti a ‘Räikkönen-szabályt’


Bár Kimi éles bevetése csak augusztus 21-én lesz esedékes, Marks azonban máris a projekt további jelöltjein agyal.„”Olyan forgatókönyvet akarok megálmodni és prezentálni a srácoknak, ami igazán megfogja őket és általa megtapasztalhatják [a NASCAR Cupot[ – nyilatkozta a szakember Corey LaJoie ‘Stacking Pennies’ című podcastjében.

„Megpróbáljuk tető alá hozni. Mit is jelent ez? Talán azt, hogy Lewis Hamiltont elhozzuk a Daytona 500-ra, esetleg Valentino Rossit, Daniel Ricciardót, vagy mást. Keményen rajta vagyunk a dolgon. Valami igazán meggyőzőt kell alkotnunk, hogy megkezdhessük a tárgyalásokat a megfelelő emberekkel.”

Hamilton egyszer már megtapasztalhatta, hogy milyen stock-car autót vezetni.

A későbbi hétszeres világbajnok 2011-ben, Watkins Glenen egy promóciós esemény keretein belül pattanhatott be Tony Stewart 14-es SHR Chevyjébe, míg a háromszoros Cup-bajnok a McLaren MP4-23-assal körözhetett.

Rossi 2013-ban, a Monster Energy jóvoltából vihette pályára a Kyle Busch által akkor a Nationwide Seriesben (ma: Xfinity) terelgetett Toyota Camryt a Charlott Motor Speedway oválján.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Flashback: Amikor Valentino Rossi belekóstolt a NASCAR-ba


Ami Ricciardót illeti, a híresen nagy NASCAR-rajongónak számító ausztrál tavaly az austini Amerikai Nagydíj előtt vezethette a Dale Earnhardt által az 1984-es Cup-szezonban használt Chevy Monte-Carlót.

A lehetőséget a Monzában megszerzett győzelme révén kapta ajándékba főnökétől, Zak Browntól, akinek egyébként az autó a magángyűjteménye részét képezi.

A Trackhouse Racing három Cup-elsőséggel rendelkezik jelenleg, ezek mindegyikét pedig idén ünnepelhette.

Kétszer tudtak nyerni Ross Chastain által (COTA, Talladega), majd Sonomán már Daniel Suarez emelhette magasba a legjobbnak járó trófeát.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy