NASCAR: 13 év után elveszítheti főszponzorát a Truck Series?

NASCAR: 13 év után elveszítheti főszponzorát a Truck Series?
credit: ean Gardner/Getty/NASCAR MediaA NASCAR Truck Series nem kevesebb, mint tizenhárom éve tudhatja maga mellett főtámogatóként a Camping Worldöt.

A vállalat 2009-ben szállt be a nemzeti harmadosztályba, azóta pedig megszakítás nélkül pénzelik a bajnokságot a Camping World, valamint a Gander Outdoors márkák által.

Jelenlegi szerződésük az idei szezon végén jár le, a hosszabbítás pedig várat magára.

A Sports Busines Journal belső forrásaira hivatkozva arról írt, hogy a kapcsolat jövője meglehetősen bizonytalan és könnyen előfordulhat, hogy a Marcus Lemonis alapította cég 2023-ban már nem lesz része a NASCAR-nak.

Az üzletember pár héttel ezelőtt már tett egy érdekes kijelentést.

A Joe Gibbs Racing 18-as, Kyle Busch által vezetett Toyotáját régóta szponzoráló Mars Inc. távozásának hírére ennyivel reagát Twitteren:

“Nagyon sok változás van folyamatban és biztos vagyok abban, hogy még több várható.”

Arra viszont már nem adott magyarázatot, hogy pontosan mit is értett ezalatt.Egy biztos, ha valakiről, akkor Lemonisról egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy félvállról venné a sportot.

Számos anyagi problémával küzdő csapatot és pilótát segített már ki az évek során, továbbá 2020-ban rögtön bevállalta az NHRA szponzorációját is, miután a drag-szakág csúcsszervezete elvesztette addigi főtámogatóját.

Emellett az idén második idényét kezdő SRX Seriesnek is a Camping World maradt a legnagyobb anyagi bázisa.

A sztori kapcsán meg kell említeni, hogy a királykategóriát képező NASCAR Cup Series már két éve nem rendelkezik főszponzorral. Ehelyett a többlépcsős támogatói modellt részesítik előnyben.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy