NASCAR: Hamlin kétli, hogy több futamgyőztes lesz idén, mint ahány playoff-hely

NASCAR: Hamlin kétli, hogy több futamgyőztes lesz idén, mint ahány playoff-hely
credit: ared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaDaniel Suarez sonomai sikere révén a NASCAR Cup Series idei tizenkettedik, különböző futamgyőztes pilótáját avatta tizenhat verseny leforgása alatt.

Ezzel együtt a mexikói lett a szezon negyedik olyan versenyzője, aki karrierje során először diadalmaskodott a legmagasabb kategóriában.

A bajnokság szabályainak értelmében ez automatikusan helyet jelent számára a rájátszásban.

A szezon utolsó tíz fordulóját magában foglaló hajrában összesen tizenhat versenyző szállhat harcba a kupáért.

Ha ennél kevesebben nyernek versenyt, akkor a maradék helyeket pontállás alapján osztják ki, míg az alapszakasz bajnoki címe is biztos playoff-pozíciót jelent abban az esetben, ha azt valaki megnyert futam nélkül húzza be.

Utóbbi forgatókönyv egyáltalán nem lehetetlen, gondoljunk csak a tavalyi idényre, amikor egészen a huszonötödik fordulóig, victory lane-re tett látogatás nélkül vezette az összetettet Denny Hamlin.

Idén még kereken tíz futam van hátra az alapszakaszból, így van esély arra, hogy akár tizenhét különböző győztessel záruljon.

Ha ez történne, akkor annak a pilótának kellene elbúcsúzni a bajnokságtól, aki közülök a legkevesebb ponttal rendelkezik.

A már említett Hamlin szerint viszont ez az opció ki van zárva.

„Nem fog megtörténni” – nyilatkozta a FOX-nak a JGR-es, aki két elsőséggel jelenleg a tabella huszonegyedik helyén áll.

„Semmi esély arra, hogy tizenhét győztes legyen. Jó, ha meglesz tizennégy. Azt sem tudom, hogy most mennyinél állunk, de nagy mázli lenne, ha elérnénk a tizennégyet is.”

Fontos megjegyezni, hogy mindezt még a sonomai rajt előtt mondta, amely roadon végül az abszolút esélytelennek tartott Suarez diadalmaskodott.

A Next Genekkel pedig bármi megtörténhet, akár még a lehetetlennek tartott tizenhét győztes is.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Rajzfilmekből tanult meg angolul és egy “lyukban” lakott a NASCAR-történelmet írt Daniel Suarez