IndyCar: Will Power eltiltaná Devlin DeFrancescót

IndyCar: Will Power eltiltaná Devlin DeFrancescótNem szerzett új barátot Will Power személyében Devlin DeFrancesco Road Americán.

Az Andretti Autosport újonca a verseny nyolcadik körében ért össze a Team Penske pilótájával, aki ennek következtében falnak ment, majd rendkívüli pitkiállást kellett eszközölnie letört első szárnya és orrkúpja miatt.

Az eset után a fiatal kanadai stop-and-go büntetést kapott, miközben a 2014-es bajnok a rádión fenyegetően közölte, hogy várják csak ki, mikor újra találkozik vele.

A futamot végül Power a tizennyolcadik, míg DeFrancesco a tizenkilencedik helyen zárta.

A még mindig dühös ausztrál a kockás zászló után, a levezető körön be is teljesítette ígéretét és direkt nekiment kollégája 29-es Dallara-Hondájának.

„Az IndyCarnak egy kis időre le kellene őt parkolnia” – nyilatkozta Power a RACER-nek.

„Szerintem ez lenne az okos megoldás, hogy elgondolkodjon, mivel nem csak velem csinálta ezt. [Kyle] Kirkwood a verseny után odajött hozzám és megkérdezte, hogy ‘DeFrancesco téged is kirakott?’. Nyilvánvalóan egy csomó emberrel megtette már.”

A futam során több pilótát is figyelmeztettek arra, hogy nagyon vigyázzanak Devlinnel.

A bajnokságban idén debütált versenyző neve mellett már több kérdőjeles manőver szerepel.

A legnagyobb ámokfutást márciusban, a Texas Motor Speedwayen produkálta, ahol három különböző balesetben is aktív szerepet vállalt.

Először Takuma Satóval ütközött, aminek hála a Dale Coyne Racing veteránja ki is esett.

A második incidenst szintén megúszta, a vele csatázó Kirkwood viszont a falban végezte.

A harmadik, Helio Castronevest és Grahal Rahalt is magával rántott baleset viszont már az ő versenyének végére is pontot tett.

Mindennek révén az IndyCar hathelyes rajtbüntetéssel szankcionálta a soron következett, Long Beach-i futamon.