IndyCar: Simona De Silvestro elégedett a visszatérésével

IndyCar: Simona De Silvestro elégedett a visszatérésével
credit: Penske Entertainment/Chris OwensA kezdeti frusztráció után végül pozitív előjellel zárult Simona De Silvestro IndyCar-visszatérése.

A svájci pilóta utoljára 2015-ben Louisianában versenyzett a mezőnyben jobbkanyarokat is tartalmazó pályán, ezt követő legelső futamára pedig csak a tavalyi Indianapolis 500-on került sor.

Múlt vasárnap, Road Americán tehát jelentős mennyiségű rozsdát kellett lesöpörnie magáról, a helyzetét pedig tovább nehezítette, hogy előtte még csak tesztlehetősége sem volt.

Az edzéseken és a kvalifikáción még a mezőny legvégén zárt a Paretta Autosport/Ed Carpenter Racing 16-os Dallara-Chevyjével.

Teljesítményét akkor De Silvestro nemes egyszerűséggel „borzalmasnak” minősítette, noha lemaradása az ECR kettőséhez, Rinus VeeKayhez és Conor Dalyhez képest „csak” egy-másfél másodperc között mozgott.

Maga a futam viszont már sokkal kedvezőbben alakult számára.

Problémamentesen vezette végig a komplett távot és a 27. pozícióból rajtolva végül a 21.-ként látta meg a kockás zászlót körhátrány nélkül.

„Annyira jó volt visszatérni az IndyCarba!” – írta a Simona Twitterén.

„Köszönöm a Paretta Autosportnak, hogy lehetővé tették. Nem volt könnyű beugrani ebbe a szörnyetegbe rögtön egy éles versenyhétvégén. A dolgok viszont kezdtek visszakattanni és egyre inkább otthon éreztem magam a verseny során. Mid-Ohio nem jöhet elég hamar!”

A 33 éves pilóta mindvégig Carpenterrel állt rádiókapcsolatban.

Az ECR tulajdonosa/oválversenyzője még elnézést is kért Parettáéktól, hogy nem tudnak nekik megfelelő technikai hátteret biztosítani, mivel jelenleg ők maguk is küszködnek.

Daly tizennegyedikként, VeeKay pedig tizenhetedikként távozott Road Americáról.

De Silvestro viszont elégedett volt.

„Érdekes volt újra olyan dolgokkal foglalkozni, mint az üzemanyagspórolás és hasonlók, mivel már régóta nem csináltam ilyet” – nyilatkozta a versenyzőnő a RACER-nek.

„Nem volt annyira rossz ez ahhoz, képest, hogy hosszú ideje ez volt az első [IndyCar]-futamom. Teljesítettük az 55 kört, szerintem ez volt a legtöbb, amit a komplett hétvége alatt tettem. Nagyon örülök neki! Az elején nagyon keményen nyomtam és jóval gyorsabb voltam, mint az előttem lévő autók. Próbáltam megelőzni pár embert, de utána muszáj volt az üzemanyag-stratégiára váltani. Összességében boldog vagyok, hogy minden olyan gyorsan visszajött.”

Jelen állás szerint a Paretta Autosportnak még két verseny van idén betervezve július 3-án Mid-Ohión, valamint augusztus 7-én Nashville utcáin.