Norris szívesen tesztelne az „ijesztő” NASCAR-ban

Norris óriási NASCAR-rajongó, de az F1-et tartja a legmenőbbnek
credit: McLaren
Norris óriási NASCAR-rajongó, de az F1-et tartja a legmenőbbnek


Hahó Trackhouse Racing, akadt egy újabb jelölt a PROJECT91-re!

A szóban forgó versenyző pedig nem más, mint a Formula-1 jelenlegi egyik legnépszerűbb versenyzője, Lando Norris.

A 22 éves brit a Dan Le Batard Show vendégeként rántotta le a leplet arról, hogy figyelemmel kíséri az amerikai stock-car világát.

A vallomását azonban megelőzte egy, más bajnokságok rajongói számára kissé visszásnak ható kijelentés, miszerint az F1 mérföldekkel veri a többit.

„Tavaly tértünk vissza a COVID után Austinba, ekkor már több szezon lement [a Drive to Survive-ból] a Netflixen. Óriási volt azzal a rengeteg nézővel. Nyilván sokan azzal jöttek, hogy a DtS által lettek rajongók. Kb. a 90%-uk így van vele. A COTA-n minden idők legnagyobb nézőszámát érte el a Formula-1, ami a Netflxre vezethető vissza. Óriási segítség ez a sorozat a sportunknak, nagyon sok új szurkolót hoz, akik lehet, hogy enélkül át se kapcsoltak volna egy sportcsatornára azért, hogy F1-et nézzenek. Remélhetőleg ezzel bizonyítjuk Amerikának azt is, hogy sokkal menőbbek vagyunk, mint a NASCAR és az IndyCar.”

Norris azonban leszögezte, hogy ő maga imádja a tengerentúli szériákat is.

„Nem fogok hazudni, óriási rajongója vagyok a NASCAR-nak” – mondta a McLaren üdvöskéje.

„Szívesen élnék a lehetőséggel, ha vezethetnék egy NASCAR-autót. Talán nem oválon, mert azok ijesztőek és egy kicsit őrültnek kell lenni az olyan dolgokhoz. Egy teszt erejéig viszont boldogan bepattannék a volán mögé, vagy akár egy IndyCar-gépbe is. Nagyon tisztelem az ottani versenyzőket. Imádom nézni a NASCAR-t és az IndyCart is. Ugyanakkor technológia, versenyzés, mérnöki munka és minden más tekintetében mi felettük állunk.”

Erre reagálva adta magát a kérdés: Lando akkor alsóbbrendűként tekint a többi szériára?

„Határozottan nem, pláne a versenyzők szempontjából. Én jó vagyok F1-es autó vezetésében olyan pályákon, amelyek jobbra és balra is kanyarodnak. Ha bepattannék egy NASCAR-gépbe az ottani pilóták ellen, akkor valószínűleg csúnyán beégnék és utolsó lennék. Semmi rosszat nem mondok a versenyzőkről, tényleg! Ahogyan már említettem, maximálisan tisztelem őket. Az összkép miatt gondolom azt, hogy semmi sem ér fel az F1-ig. Versenyzőként viszont mindannyian egyenértékűek vagyunk. A saját szériánk csúcsán állunk, legyen szó IndyCarról, F1-ről, vagy NASCAR-ról. Mindenki nagyszerű abban, amit csinál és a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk.”

Természetesen felmerült Max Verstappen nemrég tett kijelentése is, miszerint nem vállalná be az Indy 500-at, mivel félti az életét.

Az oválokat szintén ijesztőnek tartó Norris szerint viszont a félelem relatív, hiszen vannak, akik pont az F1-et tartják veszélyesnek.

„Szerintem sokan rémisztőnek találják azt, amit mi csinálunk. Hasonlóképpen az IndyCarhoz nekünk is vannak szűk, utcai pályáink, mint például Monaco. Olykor alig pár méter széles helyen megyünk 300 km/h-val. Az F1-ben is sok rossz dolog megtörténhet. Az oválok terén viszont, különösen a NASCAR-ban azt ünneplik, amikor valakit kiütnek. Ez része az ottani versenyzésnek, nem? Ha valakibe belerohansz, vagy a legutolsó körben kiforgatod az egyenesben és komoly balesetet okozol, akkor éljeneznek. Mindenki imádja ezeket a dolgokat, ugyanakkor teljesen különbözik az F1-től. Nagyon mókás, én is élvezem nézni… De azért ijesztő, ugye? Az ilyen versenyzéshez igazán tökösnek kell lenni.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Ericsson válaszolt az Indy 500-at életveszélyesnek minősítő Verstappennek

>>>>>Rossi üzent Verstappennek: „Az Indy 500-on legalább nem tört ketté egy autó sem”