NASCAR: Matt DiBenedetto nem vágyik vissza a Cupba

NASCAR: Matt DiBenedetto nem vágyik vissza a Cupba
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaHét teljes szezont követően, a tavalyi év végén távozott a NASCAR Cup Seriesből Matt DiBenedetto.

A kaliforniai versenyző szponzorációs okokból nem talált magának új helyet, miután a Team Penske-vel partnerségben álló Wood Brothers Racing idén már az újonc Harrison Burtont ültette a 21-es Fordba.

DiBenedetto helyzetét a korábbi, politikai vonatkozású megmozdulásai sem könnyítették meg, így végül nem maradt más választása, mint a nemzeti harmadosztályt képező Truck Seriesbe szerződni.

A Rackley WAR gépét vezetve eddig öt top 10-es befutót tud felmutatni, ebből egyéni legjobbjának két hatodik hely számít.

Ő maga azonban saját bevallása szerint már rendkívül jól érzi magát új közegében és jelenleg esze ágában sincs újabb Cup-lehetőségek után kutatni.

„Őszintén szólva a legkisebb figyelmet sem fordítom erre” – nyilatkozta DiBenedetto a FOX-nak.

„Most csak a jelenlegi programomra koncentrálok és arra, hogy eljussunk a victory lane-re. Nagyon boldog vagyok ott, ahol vagyok, annak viszont nem örülök, hogy nyeretlenek vagyunk. Dolgozunk ezen.. Örülök annak, hogy ennek a csapatnak a részese vagyok és együtt építkezhetünk. Elkötelezett vagyok annak irányába, hogy új szintre lépjünk együtt.”