IndyCar: 9 év után ismét két hölgy a mezőnyben – Itt a Road America-i nevezési lista!

IndyCar: 9 év után ismét két hölgy a mezőnyben – Itt a Road America-i nevezési lista!
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiNem lassít az NTT IndyCar Series mezőnye.

A Május Hónap, majd Detroit utcái után ezen a hétvégén már Road Americán fognak az autók egymásnak feszülni.

A hivatalos nevezési listán huszonhét versenyző szerepel, köztük az AJ Foyt Racing újonca, Tatiana Calderon, valamint a Paretta Autosport/Ed Carpenter Racinggel visszatérő Simona De Silvestro személyében két hölgypilótával.

Ezt megelőzően utoljára 2013-ban, Sao Paolóban vett részt egyszerre két nő is road-futamon. Az egyikük akkor is De Silvestro volt, míg a másik a brazil Ana Beatriz.

A mezőnyben hat olyan versenyzőt találunk, akik már eljutottak Road America victory lane-jére Scott Dixon, Josef Newgarden, Will Power, Alexander Rossi, Felix Rosenqvist és Alex Palou képében.

Újonc-státuszban hatan – Devlin DeFrancesco, Callum Ilott, Kyle Kirkwood, Christian Lundgaard, David Malukas, valamint a már említett Calderon – vágnak neki a hétvégének.

Rajtuk kívül De Silvestro is élete első IndyCar-rajtjára készülhet a wisconsini pályán.

Végezetül egy érdekes tény.

Eddig összesen hatszor fordult elő, hogy a Road Americán győzelmet arató pilóta végül a szezon bajnoki címét is behúzta: Mario Andretti (1984), Michael Andretti (1991), Jacques Villeneuve (1995), Alex Zanardi (1997), Cristiano da Matta (2002), Sebastien Bourdais (2007), valamint Scott Dixon (2020).


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>De Silvestro szerint a hosszú kihagyás pont a javára válhat