Úgy elszúrták az IndyCar közvetítését, hogy arra már nincsenek szavak – Meg is lett az eredménye

Úgy elszúrták az IndyCar közvetítését, hogy arra már nincsenek szavak – Meg is lett az eredménye
credit: Penske Entertainment/Chris OwensZsinórban második hete könyvelhetett el nézettség tekintetében hatalmas pofont az NTT IndyCar Series.

A május utolsó vasárnapján rendezett Indianapolis 500 2021-hez viszonyítva közel egymillió emberrel kevesebbet vonzott a képernyők elé az Államokban.

A lejtmenet Detroitban is folytatódott.

Ennek oka pedig nem másban, mint a katasztrofális televíziós programban volt keresendő.

A verseny teljesen párhuzamosan zajlott le a NASCAR Cup Series-zel, amely széria mezőnye ráadásul Gateway képében vadonatúj pályán feszült egymásnak.

Ha ez nem lenne elég, az IndyCar küzdelmeit még a rendkívül alacsony lefedettségű USA Networkre is száműzték.

Meg is lett az eredmény, lévén a futam mindössze 0.23-as rátát tudott hozni, ami csak 354.000 szempárt takart.

A Peacock által biztosított hivatalos stream pontos adatai még nem láttak napvilágot, de az előzetes kalkulációk szerint a Detroit GP még ezzel együtt sem érte el a 400.000-es nézőszámot.

A szezon hátralévő fordulói közül ráadásul még az augusztusi, gatewayi Bommarito Automotive Group 500 is a USA Networkön lesz látható, a júliusi, torontói futamot pedig kizárólag csak streamen fogják adni.

Ami a már említett NASCAR-t illeti, a Cup átlagosan 2.502 millió embert szegezett a képernyők elé a kábeles Fox Sports 1-on, míg a másodvonalbeli Xfinity Series portlandi káoszfutama 824,000-et.

Az NHRA Camping World Drag Racing Series múlt héten New Hampshire-ben párbajozott 697.000-es nézőszámot produkálva szintén az FS1-on.